Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Meta κατέθεσε αγωγή εναντίον δύο data scalpers

*
H Meta κίνησε τις νομικές διαδικασίες εναντίον δύο αρκετά δραστήριων data scrapers. Πρόκειται για την εταιρεία Octopus και έναν ιδιώτη που ονομάζεται Ekrem Ateş. Σύμφωνα με τη Meta, η πρώτη είναι θυγατρική μιας κινεζικής πολυεθνικής, που προσφέρει υπηρεσίες συλλογής δεδομένων έναντι αμοιβής.

Επιπλέον, η Octopus πουλάει λογισμικό σε όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν μόνοι τους τη συλλογή δεδομένων. Το πρόγραμμα αυτό έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στην Octopus τα στοιχεία login σε λογαριασμούς του Facebook και Instagram κάνοντάς τους προσβάσιμους σε τρίτους, πριν προχωρήσει στη συλλογή πληροφοριών, όπως το τηλέφωνο των χρηστών, η ηλικία τους και άλλα.


Όσο για τον Ekrem Ateş, λέγεται ότι χρησιμοποίησε αυτοματοποιημένους λογαριασμούς του Instagram για να συλλέξει πληροφορίες από 350.000 και πλέον χρήστες της εφαρμογής. Στη συνέχεια τις τις δημοσίευσε σε clone sites, όπου ο οποιοσδήποτε μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση δίχως τη συγκατάθεση των χρηστών. Από τις αρχές του 2021, η Meta έχει λάβει μια σειρά από μέτρα εναντίον του Ateş, όπως η απαγόρεση πρόσβαση στις υπηρεσίες της.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*