Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H NASA κατέγραψε τον ήχο ενός διαστημικού βράχου που πέφτει στην επιφάνεια του Άρη

*
Bloop, αυτός είναι ο ήχος που κάνει μια πέτρα η οποία πέφτει στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη. Τουλάχιστον αυτό κατέγραψε το όργανο InSight της NASA τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ένα μετεωριδές συνετρίβη στην ατμόσφαιρα του Άρη και διαλύθηκε σε πολλαπλά κομμάτια, τα οποία έπεσαν στην επιφάνεια του πλανήτη με τόση δύναμη, που προκάλεσαν ορατά σημάδια.

Οι ερευνητές ελέγχουν συνεχώς τα δεδομένα του InSight για να διαπιστώσουν αν έχουν καταγραφεί παρόμοιοι ήχοι, όμως η πρώτη φορά που παρατήρησαν κάτι τέτοιο ήταν στις 5 Σεπτεμβρίου 2021. Με τις πληροφορίες από το InSight, οι επιστήμονες μπόρεσαν να εντοπίσουν το που περίπου έπεσαν οι βράχοι. Τότε έστειλαν ένα Mars Orbiter στο σημείο και βρήκαν πως είχαν δημιουργηθεί τρεις κρατήρες.


Three dark black craters on a pocked light grey surface. The smallest is on the left and the largest is on the right. There are faint traces of bright blue in the center of each. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*