Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H NASA θα μελετήσει το πλαγκτόν και τα αερολύματα στο διάστημα (video)

Η NASA εκτόξευσε τον δορυφόρο PACE για να μελετήσει το πλαγκτόν στο διάστημα. Θα εξετάσει μικροσκοπικά φυτά και σωματίδια από εκατοντάδες μίλια μακριά από τη Γη για να κατανοήθεί καλύτερα ο αντίκτυπός τους στον πλανήτη. Ο στόχος είναι να εντοπιστούν οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Το PACE θα μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για τα σωματίδια στην ατμόσφαιρα και τους ωκεανούς μας.

Το φυτοπλαγκτόν, μικροσκοπικά φυτά που απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και παράγουν οξυγόνο μέσω της φωτοσύνθεσης, διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στους ωκεανούς. Η NASA έχει αναρτήσει ένα videoYouTube σχετικά με τη σημασία τους. Αποτελούν βασικό σύμμαχο στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Τα ευρήματα του PACE θα συμβάλουν στη γνώση του ρόλου των ωκεανών στον κλιματικό κύκλο. Το πλαγκτόν αποτελεί τη βάση των τροφικών αλυσίδων των ωκεανών και είναι σημαντικό για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και την αλιεία. Τα διαφορετικά είδη έχουν ξεχωριστες αλληλεπιδράσεις με το περιβάλλον τους, κάποιες ωφέλιμες και άλλες δυνητικά επιβλαβείς.


Ο δορυφόρος PACE θα φέρει ένα υπερφασματικό όργανο για να βοηθήσει τους επιστήμονες να διαφοροποιήσουν τα είδη φυτοπλαγκτού με βάση το μοναδικό τους χρώμα. Δύο άλλα όργανα επί του σκάφους θα μελετήσουν τα αερολύματα που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του αέρα. Τα σωματίδια αερολύματος μπορούν να αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο διάστημα, επομένως λιγότερα αερολύματα στην ατμόσφαιρα ενδέχεται να επιταχύνουν ακούσια την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η γνώση των ειδών αερολυμάτων που υπάρχουν εκεί έξω μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να βελτιώσουν τα κλιματικά μοντέλα για το μέλλον.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*