Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Hackers χρησιμοποιούν το ChatGPT για να αναβαθμίσουν τις κυβερνοεπιθέσεις τους

*
Η Microsoft και η OpenAI αποκαλύπτουν ότι οι hackers χρησιμοποιούν γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT για να "αναβαθμίσουν" τις κυβερνοεπιθέσεις τους. Οι δυο εταιρείες έχουν εντοπίσεις προσπάθειες από ομάδες που δρουν για λογαριασμό Ρώσων, Βορειο Κορεατών, Ιρανών και Κινέζων, που έχουν επιστρατεύσεις εργαλεία όπως το ChatGPT για να ερευνούν τους στόχους τους, να βελτιώνουν τα scripts και να αναπτυσουν τεχνικές κοινωνικής καθοδήγησης.

"Εγκληματικές ομάδες στον κυβερνοχώρο, απειλητικοί παράγοντες κρατών και άλλοι αντίπαλοι εξερευνούν και δοκιμάζουν διαφορετικές τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης καθώς αναδύονται, σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν το πιθανό όφελος για τις δραστηριότητές τους και τους ελέγχους ασφαλείας που μπορεί να χρειαστεί να παρακάμψουν", λέει η Microsoft σε ένα blog post.


Η Microsoft και η OpenAI δεν έχουν εντοπίσει ακόμη "σημαντικές επιθέσεις" με χρήση LLMs, αλλά οι εταιρείες έχουν κλείσει όλους τους λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με αυτές τις ομάδες hacking. "Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έρευνα που πρέπει να δημοσιεύσουμε και να αποκαλύψουμε από το αρχικό τους στάδιο, τις βήμα προς βήμα κινήσεις από γνωστές πηγές απειλών και να μοιραστούμε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τους εμποδίζουμε και τους αντιμετωπίζουμε", συνεχίζει η Microsoft.

Ενώ η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε κυβερνοεπιθέσεις φαίνεται να είναι περιορισμένη αυτή τη στιγμή, η Microsoft προειδοποιεί για μελλοντικές περιπτώσεις χρήσης όπως η πλαστοπροσωπία φωνής. "Η απάτη με τεχνητή νοημοσύνη είναι μια άλλη καίρια ανησυχία. Η σύνθεση φωνής είναι ένα παράδειγμα αυτού, όπου ένα δείγμα φωνής τριών δευτερολέπτων μπορεί να εκπαιδεύσει ένα μοντέλο να ακούγεται σαν οποιοσδήποτε", λέει η Microsoft. "Ακόμη και κάτι τόσο αβλαβές όπως ο χαιρετισμός του τηλεφωνητή σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υπάρξει επαρκές δείγμα".

Για την αντιμετώπιση επιθέσεων με χρήση AI, η Microsoft χρησιμοποιεί τα ίδια τεχνολογικά μέσα.

“Η AI μπορεί να βοηθήσει τους επιτιθέμενους να αναβαθμίσουν τη δράση τους, καθώς έτσι έχουν πιο πολλά εργαλεία.Το έχουμε δει με τους 300+ παράγοντες απειλών που παρακολουθεί η Microsoft και χρησιμοποιούμε AI για την προστασία, τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση", δηλώνει η Homa Hayatyfar, principal detection analytics manager της Microsoft. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*