Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Bungie μηνύει YouTuber για υπόθεση ψευδών πνευματικών δικαιωμάτων

*
Τον Δεκέμβριο του 2021, ένας YouTuber ονόματι Lord Nazo έλαβε προειδοποίηση για copyright takedown, από την CSC Global. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων της Bungie, και ο εν λόγω YouTuber χρησιμοποίησε κομμάτια σε video του από το original soundtrack του Destiny 2. Στην συνέχεια, ο Nazo αποφάσισε – κακώς – να παριστάνει πως είναι η CSC Global και να στείλει δεκάδες ψευδείς προειδοποιήσεις για copyright takedown σε πάρα πολλούς δημιουργούς περιεχομένου για το Destiny 2. H Bungie έκτοτε προσπαθούσε να βρει ποιοι ήταν υπέυθυνοι για όλες αυτές τις προειδοποιήσεις.

Ρεπορτάζ αναφέρει πως πλέον η Bungie μηνύει τον Lord Nazo για 7,6 εκατομμύρια δολλάρια. Η αγωγή αναφέρει πως ο YouTuber, του οποίου το αληθινό όνομα είναι Nicholas Manor, έστειλε 96 φορές προειδοποιήσεις για copyright takedowns σε άλλους δημιουργούς οι οποίοι αναγκάστηκαν να σβήσουν από το YouTube το περιεχόμενό τους, βλάπτοντας έτσι την εικόνα του Destiny 2 και της Bungie. Αναφέρεται και παρενόχληση της κοινότητας παικτών, streamer και fan του τίτλου. Συνεπώς, η Bungie απαιτεί $150.000 για κάθε ψευδές copyright claim, με το συνολικό ποσό να αγγίζει τα $7.650.000 χωρίς τις αμοιβές των δικηγόρων.


Η ομάδα ανάπτυξης κατηγορεί επιπλέον τον Minor πως χρησιμοποίησε ψεύτικα emails για να στείλει απειλητικά μηνύματα προς την CSC Global. Μάλιστα αναφέρεται πως ο Minor εξέδωσε και ένα «μανιφέστο» που απέστειλε σε διάφορα άτομα της κοινότητας του Destiny 2, στο οποίο αποδέχεται τις πράξεις του. Κάποιοι παραλήπτες προώθησαν αυτά τα μηνύματα στη Bungie.

O Nicholas Minor φαίνεται πως δεν πήρε πολύ αυστηρά μέτρα για να προστατέψει τον εαυτό του, αφού στην αγωγή αναφέρεται πως για πολλές από τις προειδοποιήσεις για copyright takedown που έστειλε, χρησιμοποίησε την σπιτική ΙΡ του. Την ίδια με αυτήν που χρησιμοποιούσε για να συνδεθεί στο Destiny 2, και να χρησιμοποιεί το ψευδώνυμό του σε YouTube, Twitter και Reddit. Στις 27 Μαρτίου, ο Minor γύρισε σε λύση VPN, όταν κατάλαβε πως η υπόθεση έχει πάρει έκταση.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*