Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 ήταν η πιο ζεστή μέρα που καταγράφηκε ποτέ στον πλανήτη

*
Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023, οι μετεωρολόγοι κατέγραψαν την πιο ζεστή μέρα από τότε που υπάρχει αρχείο μετρήσεων. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Πρόβλεψης των ΗΠΑ, η μέση θερμοκρασία ξεπέρασε τους 17 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η δορυφορική παρακολούθηση των παγκόσμιων θερμοκρασιών, το 1979. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η Δευτέρα είναι επίσης η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί από τότε που οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν όργανα για την καθημερινή μέτρηση της θερμοκρασίας στα τέλη του 19ου αιώνα. Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2016, όταν η μέση θερμοκρασία στον κόσμο ανέβηκε στους 16,92 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμη και μέρη που συνήθως δεν είναι γνωστά για το θερμό κλίμα τους, υπήρχε ασυνήθιστη "ζέστη" τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες, με την Ερευνητική Βάση Vernadsky στην Ανταρκτική να καταγράφει 8,7 βαθμούς Κελσίου.


Οι επιστήμονες αποδίδουν την πρόσφατη ζέστη σε συνδυασμό του Ελ Νίνιο και των συνεχιζόμενων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κλιματική αλλαγή συμβάλλει σε κύματα καύσωνα που είναι πιο συχνά, διαρκούν περισσότερο και είναι μεγαλύτερη έντασης από ποτέ.

"Η μέση παγκόσμια επιφανειακή θερμοκρασία του αέρα που φτάνει τους 17 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά από τότε που έχουμε διαθέσιμα αξιόπιστα αρχεία, είναι ένα σημαντικό συμβολικό ορόσημο για τον κόσμο μας", δήλωσε ο ερευνητής του κλίματος Leon Simons στο BBC News. "Τώρα που ξεκινά η θερμότερη φάση του Ελ Νίνιο, μπορούμε να περιμένουμε πολύ περισσότερα καθημερινά, μηνιαία και ετήσια ρεκόρ που θα σπάσουν τον επόμενο 1,5 χρόνο".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*