Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει στη Meta τις προσωποποιημένες διαφημίσεις

*
Η Meta, μητρική των Facebook και Instagram, στηρίζεται πολύ στην προβολή προσωποποιημένων διαφημίσεων στους χρήστες της, όμως μάλλον πρόκειται να χάσει αυτήν τη δυνατότητα.

Σύμφωνα με αναφορές του Wall Street Journal, που μάλιστα επικαλείται αξιόπιστες πηγές, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων αποφάσισε να απαγορεύσει στη Meta την απαίτηση προβολής προσωποποιημένων διαφημίσεων στους Ευρωπαίους χρήστες των υπηρεσιών της. Αυτό σημαίνει πως, δίχως τη συγκατάθεσή τους, οι χρήστες του Facebook και του Instagram που κατοικούν στην Ευρώπη, θα βλέπουν τυχαίες διαφημίσεις.

Μόνο που, η απόφαση αυτή του Συμβουλίου, δεν μπορεί να επιβληθεί άμεσα στη Meta. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να λάβει την ίδια απόφαση και η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας. Σε αυτήν την περίπτωση, η Meta θα έπρεπε να συμμορφωθεί με το καινούργιο καθεστώς, ούσα εδρεύουσα στην Ιρλανδία.


Πέραν των αναφορών αυτών, τα δύο παραπάνω συμβούλια – επιτροπές επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ορισμένων (πιθανότατα σχετικών) αποφάσεων, δίχως όμως να αποκαλύπτουν το παραμικρό.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*