Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η ΕυρωπαΙκή Ένωση σφίγγει τον κλοιό γύρω από τις πλατφόρμες music streaming

*
H Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει μεγάλες αλλαγές για τις πλατφόρμες music streaming με σκοπό την προώθηση των λιγότερο γνωστών καλλιτεχνών και την εξασφάλιση πως όλοι πληρώνονται δίκαια. Προς το παρόν δεν υπάρχουν κανονοσμοί για το θέμα εντός της Ε.Ε. παρά το γεγονός ότι το streaming είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για έχει κάποιος στις μέρες μας πρόσβαση σε μουσικά μομμάτια.

Η πρόταση έγινε για να διασφαλιστεί ότι τα μουσικά έργα Ευρωπαίων καλλιτεχνών είναι προσβάσιμα και να αποφευχθεί η επισκίασή τους από τη «συντριπτική ποσότητα» περιεχομένου που προστίθεται συνεχώς σε πλατφόρμες όπως το Spotify. Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν επίσης να αναθεωρηθούν τα ξεπερασμένα- προ ψηφιακής εποχής- ποσοστά δικαιωμάτων εκμετάλλευσης, σημειώνοντας ότι ορισμένα συστήματα αναγκάζουν τους καλλιτέχνες να αποδέχονται ελάχιστα έως καθόλου έσοδα σε αντάλλαγμα για μεγαλύτερη προβολή. Η επιβολή ποσοστώσεων για μουσικές δημιουργίες εξετάζεται για να βοηθήσει στην προώθηση καλλιτεχνών στην Ε.Ε.


Οι πλατφόρμες streaming καλούνται επίσης να αποκαλύπτουν εάν η τεχνητή νοημοσύνη έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μουσικών κομματιών που φιλοξενούν, να αντιμετωπίζουν τα "deepfakes" που μιμούνται καλλιτέχνες χωρίς την άδειά τους και να υπαάρχει διαφάνεια σχετικά με τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούν για να κάνουν τις προτάσεις τους στους χρήστες. Το τελευταίο θα βοηθήσει στην αποτροπή της εμφάνισης με δυσανάλογη συχνότητα μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών και δημοφιλών καλλιτεχνών, που έτσι θα ευνοηθούν και επομένως θα αποζημιωθούν καλύτερα σε σχέση με μικρότερα ονόματα του κλάδου. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*