Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Google επιχειρεί να βάλει τέρμα στις τηλεφωνικές απάτες με τη βοήθεια του Gemini AI

*
Η Google ετοιμάζει νέα μέτρα για να προστατεύσει τους χρήστες Android, ώστε να μην πέσουν θύματα τηλεφωνικής απάτης. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει μια νέα λειτουργία παρακολούθησης κλήσεων που θα προειδοποιεί τους χρήστες εάν το άτομο με το οποίο συνομιλούν είναι πιθανό να επιχειρήσει να τους εξαπατήσει και θα τους ενθαρρύνει να τερματίσουν τέτοιες κλήσεις. Η Google λέει ότι η λειτουργία χρησιμοποιεί το Gemini Nano - μια μικρότερων δυνατοτήτων έκδοση του μοντέλου Gemini AI για συσκευές Android, που μπορεί να λειτουργήσει τοπικά και εκτός σύνδεσης - για να αναζητήσει δόλια γλώσσα και άλλα μοτίβα συνομιλίας που συνήθως σχετίζονται με απάτες. Στη συνέχεια, οι χρήστες θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια κλήσεων όπου υπάρχουν αυτές οι ενδείξεις.

Μερικά παραδείγματα για το τι θα μπορούσε να ενεργοποιήσει αυτές τις ειδοποιήσεις περιλαμβάνουν κλήσεις από "εκπροσώπους τραπεζών" που υποβάλλουν αιτήματα τα οποία είναι αδύνατο να γίνουν από πραγματικές τράπεζες, όπως αυτα που σχετίζονται με προσωπικές πληροφορίες που αφορούν κωδικούς πρόσβασης ή το PIN της κάρτας σας, αίτημα πληρωμής μέσω δωροκάρτας ή ζητώντας επειγόντως από τους χρήστες μεταφέρετε χρήματα σε αυτούς. Αυτά τα νέα μέτρα ασφαλείας βρίσκονται εξ' ολοκλήρου στη συσκευή, επομένως οι συνομιλίες που παρακολουθούνται από το Gemini Nano θα παραμείνουν ιδιωτικές, σύμφωνα με την Google.


An Android notification warning users of suspected scamming activities during calls.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε το πότε θα γίνει διαθέσιμη αυτή η λειτουργία, που κρίνεται ως απολύτως απαραίτητη.

Μια έρευνα της Global Anti-Scam Alliance, που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Οκτώβριο, έδειξε ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως είχε πέσει θύμα τηλεφωνικής απάτης το τελευταίο 12μηνο, με τη λεία των απατεώνων να ξεπερνάει το $1 τρισεκατομμύριο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*