Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Google θα χρησιμοποιήσει AI για να χαρτογραφήσει από το διάστημα τις πηγές εκπομπής μεθανίου στη Γη

*
Η Google ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το μη κερδοσκοπικό Environmental Defense Fund (EDF), για την παρακολούθηση από το διάστημα της μόλυνσης από το μεθάνιο και των εγκαταστάσεων πετρελαίου και αερίου στη Γη. Για τον σκοπό αυτό, τον επόμενο μήνα έχουν προγραμματίσει να θέσουν σε τροχιά τον δορυφόρο MethaneSAT. Μέσω τεχνητής νοημοσύνης, η Google θα χαρτογραφήσεις τις κατηγορίες εγκαταστάσεων που προαναφέρθηκαν, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για τις εστίες μόλυνσης. Διασχίζοντας την περίμετρο της Γης 15 φορές ανά ημέρα, ο MethaneSAT θα παρακολουθεί τα επίπεδα μεθανίου στις σημαντικότερες περιοχές παραγωγής πετρελαίου και αερίου.

"Οι υποδομή αλλάζουν ταχέως και η συντηρηση ενός ενημερωμένου χάρτη σαν αυτόν απαιτεί συνεχή προσπάθεια. Αλλά αυτό είναι ένας τομέας που εμείς, στους χάρτες και τη γεωγραφική μας οργάνωση, έχουμε δημιουργήσει μεγάλη τεχνογνωσία", δήλωσε ο Yael Maguire, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ομάδας Geo Sustainability της Google. "Πιστεύουμε ότι αυτές οι πληροφορίες είναι απίστευτα πολύτιμες για τις ενεργειακές εταιρείες, τους ερευνητές και τον δημόσιο τομέα για την πρόβλεψη και τον μετριασμό των εκπομπών μεθανίου".


"Το μεθάνιο κυριαρχεί σε ό,τι συμβαίνει στο εγγύς μέλλον. Ο χρόνος έχει πραγματικά σημασία. Διότι αν το κάνουμε πραγματικά γρήγορα και μειωθούν δραματικά αυτές οι εκπομπές μεθανίου, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τον ρυθμό θέρμανσης του πλανήτη τις επόμενες δεκαετίες", συμπλήρωσε ο Steven Hamburg, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδα της EDF. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*