Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Grimes ενθαρρύνει τη χρήση της φωνής σε τραγούδια δημιουργημένα με AI

*
Τη στιγμή που οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες προσπαθούν να μείνουν μακριά από τραγούδια που χρησιμοποιούν φωνητικά διάσημων καλλιτεχνών σε συνδυασμό με AI, η Grimes έχει άλλες απόψεις.

¨"Θα μοιράστω το 50% των δικαιωμάτων για οποιοδήποτε επιτυχημένο τραγούδι δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη και χρησιμοποιεί τη φωνή μου", αναφέρεται σε ανάρτηση της Grimes στο Twitter. "Χρησιμοποιήστε τη φωνή μου ελευθερα, δίχως να φοβάστε για κάποια ποινή", συμπλήρωσε, ενημερώνοντας ότι δεν δεσμεύεται νομικά με καμία εταιρεία.ς ότι δεν έχει ετικέτα και «κανένα νομικό δεσμό».


Η Grimes τόνισε ότι η κατανομή των κερδών θα μπορούσε να ισχύει για "viral" ή "super δημοφιλή" κομμάτια που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας τη φωνή της και ήδη κυκλοφορούν.

Δεν είναι η πρώτη εκπρόσωπος του καλλιτεχνικού χώρου που υποστηρίζει θερμά την κλωνοποίηση φωνής και τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Η Holly Herndon, μια μουσικός που της αρέσει να πειραματίζεται, παρουσίασε τη δική της τεχνητή φωνή που ονομάζεται Holly Plus το 2021. Η Herndon επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν αρχεία ήχου και να λαμβάνουν μια νέα έκδοση που έχει τραγουδηθεί με τη φωνή της. Μόνο τα μέλη της αυτόνομης οργάνωσης Herndon (DAO) μπορούν να επωφεληθούν από το φωνητικό μοντέλο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*