Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Meta επιδιώκει την ύπαρξη χρηστών κάτων των 13 ετών στο Instagram, σύμφωνα με νεά αγωγή

*
Μια νέα αγωγή εναντίον της Meta που κατατέθηκε σε 33 αμερικανικές πολιτείες, υποστηρίζει ότι η εταιρεία όχι μόνο γνωρίζει πως παιδιά κάτω των 13 ετών χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες της, αλλά επίσης επιδίωξε την επέκτασή της σε αυτή τη δημογραφική κατηγορία μέσω του Instagram,. Το έγγραφο, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τους The New York Times, ισχυρίζεται ότι η Meta ήταν εδώ και καιρό ανειλικρινής σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τους λογαριασμούς ανήλικων χρηστών όταν τους ανακαλύπτει. Μάλιστα συχνά αποτυγχάνονει στο να τους απενεργοποιήσει όταν υπάρχουν σχετικές αναφορές και συνεχίζει να συλλέγει τα δεδομένα τους.

Η καταγγελία αναφέρει ότι οι χρήστες κάτων των 13 ετών είναι ένα "φανερό μυστικό" για τη Meta. Ενώ οι πολιτικές στο Facebook και στο Instagram ορίζουν ότι ένα άτομο πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών για να εγγραφεί, τα παιδιά μπορούν εύκολα να πουν ψέματα για την ηλικία τους - κάτι που σύμφωνα με τη μήνυση η Meta γνωρίζει καλά και δεν έχει κάνει πολλά για να το σταματήσει. Αντίθετα, όταν η Meta "έλαβε πάνω από 1,1 εκατομμύρια αναφορές για χρήστες κάτω των 13 ετών στο Instagram", την περίοδο 2019-2023, "απενεργοποίησε μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών και συνέχισε συστηματικά να συλλέγει δεδομένα παιδιών χωρίς γονική συναίνεση", συνεχίζει η καταγγελία.


Η Meta «παραβιάζει τακτικά» τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο του 1998 (COPPA) στοχεύοντας παιδιά και συλλέγοντας τις πληροφορίες τους χωρίς τη γονική συναίνεση, σύμφωνα με την καταγγελία. Η μήνυση υποστηρίζει επίσης ότι οι πλατφόρμες της Meta χειραγωγούν τους νεαρούς χρήστες ώστε να περνούν "ανθυγιεινό" χρόνο στις εφαρμογές της, προωθείται η δυσμορφία του σώματος και εκτίθενται σε δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο. Όταν η αγωγή κατατέθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο, ένας εκπρόσωπος της Meta είπε ότι η εταιρεία ήταν "απογοητευμένη" από την επιλεκτική δράση, δηλώνοντας: "Έχουμε κοινή δέσμευση με τους γενικούς εισαγγελείς για την παροχή στους εφήβους ασφαλών, θετικών εμπειρίες στο διαδίκτυο". 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*