Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Meta και η ByteDance (TikTok) αναλαμβάνουν δράση ενάντια στο επί πληρωμή moderation της Ευρωπαϊκής Ένωσης

*
Η Meta και η ByteDance, ιδιοκτήτρια του TikTok αντίτίθενται στην ιδέα να πληρώνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για να τις επιβλέπει. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico οι δυο εταιρείες αναλαμβάνουν δράση σε νομικό επίπεδο, για να αποφύγουν τα προβλεπόμενα από το Digital Services Act (DSA). Σύμφωνα με αυτό, 20 μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες και δυο μεγάλες μηχανές αναζήτησεις, θα πρέπει να μοιραστούν το ποσό των €45,2 που απαιτεί η E.E. για το moderation των δραστηριοτήτων τους. Καθε μια από τις πλατφόρμες που περιλαμβάνονται στη λίστα έχει περισσότερους από 45 εκ. χρήστες και με βάση αυτόν τον αριθμό προκύπτει το μερίδιό της από το προαναφερθέν ποσό. Επίσης, δεν θα πληρώσουν περισσότερα από το 0,05% των καθαρών εσόδων τους το 2022. Εταιρείες όπως η Amazon και η Pinterest αναφέρουν ελάχιστα έως μηδενικά έσοδα. Από την άλλη, η Meta θα πρέπει να πληρώσει €11 εκ. Για τη ByteDance κανείς δεν γνωρίζει ποιο είναι το ποσό της "συνδρομής" της.

"Επί του παρόντος, οι εταιρείες που καταγράφουν ζημία δεν χρειάζεται να πληρώσουν, ακόμη κι αν έχουν μεγάλη βάση χρηστών ή απαιτούν περισσότερη επίβλεψη, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες εταιρείες δεν πληρώνουν τίποτα, αφήνοντας άλλες να πληρώσουν ένα δυσανάλογο ποσό του συνόλου", δήλωσε εκπρόσωπος της Meta.


Πάντως, αν μια εταιρεία δεν εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις, το πρόστιμο που θα της επιβληθεί θα αντιστοιχεί στο 6% των εσόδων της σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*