Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Meta του Mark Zuckerberg προχώρησε σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων από το Facebook και το Instagram

*
Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Meta προχώρησε σε μαζικές απολύσεις προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία που διοικεί ο Mark Zuckerberg μειώνει το ανθρώπινο δυναμικό της καά 13%, με 11.000 ανθρώπους να χάνουν τη δουλειά τους. Η κίνηση αυτή επηρεάζει όλα τα τμήματα της εταιρείας. Επιπλέον, θα περικοπούν οι δαπάνες και δεν θα υπάρξουν νέες προσλήψεις, τουλάχιστον μέχρι το τέλους του πρώτου τριμήνου του 2023. Δυστυχώς για πολύ κόσμο, οι προβλέψεις του Zuckerberg ότι η ανάπτυξη θα συνεχιζόταν και μετά την πανδημία, εποχή που πολλοί υιοθέτησαν το ηλεκτρονικό εμπόριο και αφοσίωναν ένα μεγάλο μέρος του χρόνου τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έπεσαν έξω. Έτσι λοιπόν, τα έσοδα μειώθηκαν και η Meta αποφάσισε να επικεντρωθεί σε τομείς όπως οι εταιρικές της πλατφόρμες, όπως αυτή για τις διαφημίσεις αλλά και στο όραμά τςν για το metaverse.

Οι απολύσεις θα ανακοινωθούν μέσω email και όσοι απομακρυνθούν θα χάσουν άμεσα το δικαίωμα πρόσβασής τους στα δεδομένα της εταιρείας. Η Meta υπόσχεταιι σε όσους απολυθούν αποζημίωση 16 εβδομάδων με βάση των βασικό τους μισθό, συν δύο επιπλέον εβδομάδες για κάθε έτος υπηρεσίας. Ακόμα, θα καλύψει την ιατρική περίθαλψη των ίδιων και των οικογενειών τους για έξι μήνες και τονίζει ότι θα τους βοηθήσει να βρουν νέα δουλειά.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*