Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Microsoft προσέγγισε την Apple για να πουλήσει το Bing αλλά έφαγε πολλαπλές χυλόπιτες

*
H Apple φαίνεται πως "κλώτσησε" την τύχη της πριν μερικά χρόνια, όταν απέρριψε την ευκαιρία να αποκτήσει τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft. Σύμφωνα με έγγραφα που σχετίζονται με αντιμονοπωλιακή υπόθεση της Google, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple θεωρούσαν ότι η μηχανή της Microsoft αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα ποιότητας. Αφότου εισέπραξε άρνηση επί έξι φορές, το 2009, 2013, 2015, 2016, 2018 και το 2020, η Microsoft προσπάθησε να πείσει την Apple να κάνει το Bing την προεπιλεγμένη search engine του Safari web browser, όμως έλαβε παρόμοια απάντηση. Υπήρξαν ακόμα και συζητήσεις προκειμένου οι δύο εταιρείες να δημιουργήσουν κοινοπραξία για τη λειτουργία του Bing. Κι αυτές δεν καρποφόρησαν.

Ο Eddy Cue, αντιπρόεδρος της Apple, θεώρησε ότι η ποιότητα αναζήτησης του Bing και η επένδυση της Microsoft στη μηχανή ήταν ανεπαρκείς και δεν μπορούσαν να συγκριθούν με την Google με κανέναν τρόπο. Είναι πιθανό ότι η Apple συνέχισε να υποβαθμίζει την πιθανή συνεργασία με τον γίγαντα ανάπτυξης λογισμικού, επειδή θα ήταν χαμένη επένδυση να προσπαθήσει να προσπεράσει τη Google, ειδικά όταν η τελευταία πλήρωνε δισεκατομμύρια στην Apple για να διατηρήσει την προεπιλογή της μηχανής αναζήτησής της σε iPhone, iPad και Mac.


Ο Cue δηλώνει επίσης ότι εάν η Google δεν πλήρωνε δισεκατομμύρια στην Apple, η δεύτερη θα είχε προχωρήσει στη δημιουργία της δικής του μηχανής αναζήτησης. Ωστόσο, δεδομένου ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαθήρων της τεχνολογίας ήταν επικερδής για την Apple, δεν υπήρχε κίνητρο για τη δημιουργία μιας μηχανής αναζήτησης από την αρχή. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*