Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Microsoft θα προσθέσει εντολή sudo στα Windows 11

*
Τα Windows 11 θα αποκτήσουν σύντομα μια εντολή sudo, που προορίζεται για developers. Sudo είναι η συντομομογραφία του “superuser do”, που χρησιμοποιείται από λειτουργικά συστήματα όπως το Linux και το macOS, για να τρέχουν προγράμματα με περισσότερα δικαιώματα, σε σχέση με έναν συνηθισμένο χρήστη. Μπορεί για παράδειγμα να χρησιμοποιηθεί από developers που θέλουν να δοκιμάσουν test.

"Είναι μια εργονομική και οικεία λύση για χρήστες που θέλουν να αναβαθμίσουν μια εντολή χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουν πρώτα μια νέα, με περισσότερα δικαιώματα κονσόλα", εξήγησε ο Jordi Adoumie, product manager της Microsoft.


Sudo can be controlled in developer settings in a future version of Windows 11.

Η εντολή Sudo δοκιμάζεται στο πλαίσιο του νεότερου Canary build των Windows 11 και δεν αναμένεται να γίνει ευρέως διαθέσιμη σύντομα. Η Microsoft θα επιτρέπει να τρέχει η εντολή σε τρία διαφορετικά modes. Σε νέο παράθυρο, με απενεργοποιημένη την είσοδο δεδομένων και inline.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες.

Illustration of sudo command in Windows

Εικόνα: Cory Hendrixson (YouTube) 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*