Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η NASA θα δημιουργήσει ειδική Ζώνη Ώρας για τη Σελήνη

*
Το νέο project της NASA μοιάζει βγαλμένο από μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. Πιο συγκεκριμένα, η διαστημική υπηρεσία έχει αναλάβει να καθορίσει μια μοναδική ζώνη ώρας για τη Σελήνη, με τον χρόνο να κυλάει με διαφορετικούς ρυθμούς. Θα έχει την ονομασία "Coordinated Lunar Zone" (CLT) και αναμένεται να καθιερωθεί μέχρι τα τέλη του 2026.

Η απάντηση στο ερώτημα γιατί Σεληνιακή Ζώνη Ώρας είναι απλή. Γιατί ο χρόνος δεν κυλά με τον ίδιο τρόπο στη Σελήνη όπως στη Γη. Λόγω της ασθενέστερης βαρύτητας της Σελήνης σε σχέση με τη Γη, ο χρόνος επιταχύνεται ελαφρώς εκεί, έχοντας μια διαφορά 58,7 μικροδευτερόλεπτων κάθε μέρα σε σύγκριση με τις μέρες στη Γη.


Αν και μικρή, αυτή η διαφορά μπορεί να διαταράξει τους ακριβείς ελιγμούς των διαστημοπλοίων και των δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη. Ο Kevin Coggins, επικεφαλής του διαστημικού προγράμματος επικοινωνίας και πλοήγησης της NASA, εξηγεί ότι τα ρολόγια της Γης θα λειτουργούσαν με διαφορετική ταχύτητα στη Σελήνη.

Η εξέλιξη αυτή μάλλον προετοιμάζει το έδαφος για μελλοντικές αποστολές και την επιστροφή των ανθρώπων στη Σελήνη. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*