Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η νέα έκδοση του Google Chrome περιλαμβάνει εργαλεία που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας και απελευθερώνουν μνήμη RAM

*
Η Google κυκλοφόρησε δύο νέα χαρακτηριστικά βελτιστοποίησης συστήματος για το Chrome, που διατίθενται με την έκδοση 110 του browser. Ο λόγος για τα καινούργια modes που ανακοινώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2022, παράλληλα με την κυκλοφορία του Chrome 108.

Το Memory Saver mode αναλαμβάνει τη σίγαση tabs που δε χρησιμοποιούνται για πολύ ώρα, κάτι που ενδεχομένως θα σώσει τους χρήστες PC που ανοίγουν καρτέλες ανεξέλεγκτα. Κάνοντας… snooze τα tabs, το Memory Saver απελευθερώνει μνήμη RAM για πιο απαιτητικές εργασίες. Οι καρτέλες που μπήκαν σε σίγαση, εξακολουθούν να είναι ορατές και μπορούν να ενεργοποιηθούν ξανά ανά πάσα στιγμή, ενώ μαζί τους μπορούν να “αρχειοθετηθούν” και οι αγαπημένες σελίδες του χρήστη.


Το Energy Saver mode περιορίζει αχρείαστες δραστηριότητες ιστοσελίδων που δεν χρησιμοποιούνται από τον χρήστη, όμως παραμένουν ανοιχτές. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οπτικά εφέ, όπως το ομαλό scrolling σε animations και σε videos. Το συγκεκριμένο mode μπορεί να ενεργοποιηθεί στο 20% της μπαταρίας της συσκευής, ή όταν αυτή αποσυνδεθεί από την παροχή ρεύματος. Αν και αποσκοπεί στη μείωση της κατανάλωσης του ρεύματος, η Google δεν ξεκαθαρίζει το ποσοστό στο οποίο θα το καταφέρνει.

Τα δύο νέα modes του Chrome είναι ενεργοποιημένα από τη στιγμή της κυκλοφορίας τους. Οι χρήστες μπορούν να τα απενεργοποιήσουν οποτεδήποτε το επιθυμούν από τις ρυθμίσεις του συστήματος.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*