Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η νέα πατέντα για το Apple Maps θα προτείνει σταθμούς ανεφοδιασμού μέσω του CarPlay

*
H Apple ετοιμάζεται να εισάγει μια σειρά από νέες λειτουργίες AI στο iOS 18 και το τελευταίο διάστημα ετοιμαζει μια σειρά από εργαλεία. Επίσης, η εταιρεία έχει βάλει ως στόχο να αναβαθμίσει την εφαρμογή Apple Maps, ώστε οι χρήστες να σταματήσουν να εξαρτώνται αποκλειστικά από τα Google Maps. Για τον λόγο αυτό κατοχύρωσε μια νεά πατέντα, σχετικά με ένα περιβάλλον εργασίας που αφορά προσωποποιημένες διαδρομές μετακίνησης.

Η πατέντα περιγράφει έναν μηχανισμό μέσω του οποίου το Apple Maps θα καθοδηγεί τους χρήστες σε συγκεκριμένες διαδρομές, με βάση το προφίλ κινητήρα του αυτοκινήτου τους. Πιθανώς, αυτή η έκδοση του Apple Maps να προστεθεί στην πλατφόρμα CarPlay της εταιρείας, προτείνοντας διαδρομές οδηγού με βάση τη στάθμη του καυσίμου στο ρεζερβουάρ. Εάν το καύσιμο εξαντλείται, το Apple Maps θα προτείνει μια διαδρομή όπου θα βρείτε ένα σταθμό ανεφοδιασμού για να φορτίσετε το αυτοκίνητό σας. Το Apple Maps, κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζει τις προτάσεις του στην απόσταση που πρέπει να διανυθεί και τη στάθμη της μπαταρίας. Οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να ακολουθήσουν την πρόταση της εφαρμογής ή τη δική τους διαδρομή.


Apple files patent for Apple Maps with new navigation features

Η πατέντα περιγράφει επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα εμποδίζει τους χρήστες να ταξιδεύουν σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση βάσει της πινακίδας του οχήματός τους. Ένας τέτοιος τρόπος πλοήγησης θα είναι δυνατός προσθέτοντας τον τύπο του κινητήρα και πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το αυτοκίνητο. Το Apple Maps θα καθοδηγεί τον οδηγό για σκοπούς ανεφοδιασμού καυσίμων και θα τον ενημερώνει επίσης για παρακάμψεις από περιοχές με περιορισμούς.

Πάντως, δεν αποκλείεται όλα αυτά είτε να παραμείνουν σε επίπεδο πατέντας ή να καθυστερήσουν να υλοποιηθούν. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*