Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η ολική έκλειψη ηλίου μάγεψε τις ΗΠΑ (εντυπωσιακές εικόνες και videos)!

*
Η ολική έκλειψη ηλίου έκλεψε τις εντυπώσεις και την ειδησεογραφία στην αγορά των ΗΠΑ με πάνω από 44 εκατομμύρια ανθρώπους να την παρακολούθησαν live στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Η έκλειψη έγινε ορατή από Μεξικό έως και Καναδά, με το Μασατλάν να είναι η πρώτη περιοχή που την απόλαυσε για περίπου 4 λεπτά που διήρκησε.



Σε ζωολογικούς κήπους οι υπεύθυνοι είπαν πως τα ζώα άλλαξαν συμπεριφορά, όπως γορίλες που σηκώθηκαν και περπάτησαν προς το σημείο που πηγαίνουν όταν είναι να κοιμηθούν τη νύχτα.











Στο Μανχάταν, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το Radio City Music Hall για να δει το υπέροχο θέαμα.



Στο Αρκάνσας, από την άλλη, αρκετά ζευγάρια βρήκαν ευκαιρία να κλείσουν μια θέση για γάμο την ώρα της έκλειψης, ενώ στο Βερμόντ καταγράφηκε και η τελετή σε βίντεο και καλύφθηκε ζωντανά και από μεγάλα δίκτυα, όπως το CNN.



Εντυπωσιακές είναι και οι εικόνες που έστειλαν μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού που είδαν τη σκιά που κάλυψε μέρος της Γης.



Αντίστοιχες εικόνες μοιράστηκε και ο λογαριασμός της Starlink.



H επόμενη ολική έκλειψη ηλίου αναμένεται τον Αύγουστο του 2026, σύμφωνα με τη NASA και το φαινόμενο θα είναι ορατό σε Γροιλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ρωσία και μια μικρή περιοχή της Πορτογαλίας. Στις ΗΠΑ η επόμενη ολική έκλειψη εκτιμάται πως θα συμβεί τον Αύγουστο του 2044.



Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως μία εβδομάδα πριν την έκλειψη, οι περιοχές που θα ήταν ορατή η ολική έκλειψη ήταν γεμάτες από κρατήσεις, σύμφωνα με το AirDNA.



Κάποιοι τυχεροί κατέγραψαν την ολική έκλειψη από ιδιωτική πτήση.



Η έκλειψη καταγράφηκε ακόμη και σε διάρκεια αγώνα μπέιζμπολ, όπου μεταδιδόταν από το videowall του γηπέδου!



Στην Ελλάδα αναμένεται να είμαστε κοντά σε μια ολική έκλειψη το 2027, ενώ θα δούμε μια δακτυλιοειδή έκλειψη την 1η Ιουνίου 2030. Μετά από 30 χρόνια αναμένεται να δούμε ολική έκλειψη που θα είναι ορατή από την Κύπρο και τον Απρίλιο του 2088 θα έχουμε την απόλυτη έκλειψη πάνω από τη χώρα μας. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*