Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

«Η υπερβολική αρνητικότητα για το AI θα βλάψει την καινοτομία», τονίζει ο CEO της Nvidia

*
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, αντέδρασε στις αυξανόμενες κριτικές και τις «καταστροφικές» αφηγήσεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, υποστηρίζοντας ότι η υπερβολική αρνητικότητα μπορεί να βλάψει την καινοτομία και τις επενδύσεις.

Μιλώντας στο podcast No Priors, ο Huang περιέγραψε την τρέχουσα διαμάχη ως «μάχη για τις αφηγήσεις», σημειώνοντας ότι οι φόβοι ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαλείψει τις θέσεις εργασίας για αρχάριους ή θα οδηγήσει σε δυστοπικά αποτελέσματα είναι συχνά υπερβολικοί και μοιάζουν με επιστημονική φαντασία.


Προειδοποίησε ότι τέτοιες απόψεις, ειδικά όταν προωθούνται από πρόσωπα με επιρροή, μπορούν να παραπλανήσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής με περιορισμένη τεχνική κατανόηση, με αποτέλεσμα υπερβολικά περιοριστικούς κανονισμούς που καταπνίγουν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις και επιβραδύνουν την πρόοδο.

Αν και ο Huang παραδέχτηκε ότι ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη είναι βάσιμες και δεν πρέπει να αγνοηθούν, τόνισε ότι οι συζητήσεις επικεντρώνονται δυσανάλογα στους κινδύνους και όχι στα οφέλη.

Ζήτησε μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση, προτρέποντας τις κυβερνήσεις να σταθμίσουν τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς αυτή αναδιαμορφώνει όλο και περισσότερο τομείς όπως η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία και η βιομηχανία.

Κοινή ανακοίνωση Sony, Nintendo, Microsoft για ένα πολύ σημαντικό θέμα στο gaming

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*