Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ηφαίστειο που ανακαλύφθηκε στον πλανήτη Άρη ίσως κρύβει σημάδια εξωγήινης ζωής

*
Μια από τις πρόσφατες ανακαλύψεις που αφορούν τον πλανήτη Άρη είναι ένα γιγάντιο ηφαίστειο, ¨κρυμμένο" επί δεκαετίες. Το πλάτος του είναι περίπου 450 χιλιόμετρα, το ύψος του γύρω στα 9 χιλιάδες μέτρα και βρίσκεται στην περιοχή Tharsis του κόκκινου πλανήτη. Αυτό που κάνει την ανακάλυψη αυτή ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, είναι το γεγονός ότι στη βάση του ηφαιστείου φαίνεται να υπάρχουν απομεινάρια μιας θαμμένης, παγωμένης περιοχής, στοιχείο που ανοίγει τις πύλες για επιπλέον έρευνα και αναζήτηση για σημάδια εξωγήινης ζωής.

Η μορφολογία του εσωτερικού του είναι τέτοια που κάνει τους μελετητές να πιστεύουν ότι φιλοξενούσε μια τεράστια λίμνη από λάβα.


Τις πρώτες φωτογραφίες από το ηφαίστειο είχε τραβήξει το ερευνητικό σκάφος Mariner 9 της NASA το 1971. Η πρόσφατα ανακάλυψει εγείρει ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο ο Άρης θα μπορούσε να φιλοξενήσει ζωή, λόγω της θερμότητας και του νερού που παρείχε ο πάγος.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*