Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

James Webb: Νέες, εντυπωσιακές εικόνες από το κέντρο του γαλαξία

*
Το τηλεσκόπιο James Webb επιστρέφει με μερικές ακόμα εντυπωσιακές φωτογραφίες, αυτή τη φορά από το κέντρο του Milky Way. Αυτή τη φορά ρίχνει φως σε μια μια περιοχή σχηματισμού άστρων που ονομάζεται Sagittarius C ή Sgr C. Αυτή η περιοχή απέχει περίπου 300 έτη φωτός από την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα του γαλαξία, τον Τοξότη Α, και πάνω από 25.000 έτη φωτός από έναν μικρό μπλε βράχο που ονομάζεται Γη. Συνολικά, στη περιοχή αυτή υπάρχουν πάνω από 500.000 αστέρια και διάφορα σμήνη πρωτοαστέρων.



Στην πραγματικότητα, το γαλαξιακό κέντρο είναι «το πιο ακραίο περιβάλλον» στον Milky Way, όπως δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Virginia, Jonathan Tan, ο οποίος βοήθησε την ομάδα παρατήρησης. Δεν υπήρξαν ποτέ δεδομένα για αυτήν την περιοχή με αυτό το επίπεδο ανάλυσης. Στο κέντρο των πάντων βρίσκεται ένας τεράστιος πρωτοαστέρας που ζυγίζει περισσότερο από 30 φορές από τον ήλιο. Αυτό στην πραγματικότητα κάνει την περιοχή να φαίνεται λιγότερο πυκνοκατοικημένη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, καθώς αυτό το αντικείμενο μπλοκάρει το φως, οπότε ούτε ο Webb δεν μπορεί να δει όλα τα αστέρια της περιοχής.

Ο κύριος ερευνητής της ομάδας παρατήρησης, ο Samuel Crowe, είπε ότι τα δεδομένα που θα προκύψουν από αυτές τις εικόνες θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να κατανοήσουν τη φύση των τεράστιων αστεριών και θα μάθουν για την ιστορία ενός μεγάλου μέρους του σύμπαντος.

James Webb telescope image. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*