Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Και η ΕΕ απαγορεύει στο προσωπικό της να εγκαθιστά το TikTok στις επαγγελματικές συσκευές

*
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την απαγόρευση χρήσης του TikTok στα επαγγελματικά τηλέφωνα των εργαζομένων της. Η οδηγία που δόθηκε σε όλο το προσωπικό (ασχέτως βαθμίδας) είναι να μην εγκαθιστά τη γνωστή εφαρμογή και αν την έχει εγκαταστήσει στο επαγγελματικό smartphone, να τη διαγράψει άμεσα. «Η απόφασή μας αυτή αποσκοπεί στην προστασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από κυβερνοεπιθέσεις και διαρροές», σημείωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αριθμεί περί τα 32 χιλιάδες μόνιμα στελέχη και έδωσε οδηγία να έχουν συμμορφωθεί όλοι έως και τις 15 Μαρτίου, όπως τουλάχιστον μεταδίδει σε νεότερο ρεπορτάζ του το BBC. Εκπρόσωπος της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης τοποθετήθηκε στην ιστοσελίδα Engadget αναφέροντας πως «θεωρούμε λάθος αυτήν την απαγόρευση, η οποία και βασίζεται σε θεμελιώδεις παρανοήσεις. Δηλώνουμε έκπληκτοι από την απόφαση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ζητήσαμε συνάντηση με εκπροσώπους της για να διασαφηνίσουμε τους μηχανισμούς ασφάλειας 125 και πλέον εκατομμυρίων χρηστών σε όλη την Ευρώπη κάθε μήνα. Συνεχίζουμε, δε, να ενισχύουμε την ασφάλεια των δεδομένων και την επεξεργασία τους που γίνεται σε τρία κέντρα δεδομένων εντός Ευρώπης. Ακόμη, έχουμε μειώσει την πρόσβαση εργαζομένων στα στοιχεία λογαριασμών, καθώς και τη ροή πληροφοριών εκτός Ευρώπης».




Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του TikTok (ByteDance) εδρεύει στην Κίνα και είναι πάρα πολλές οι χώρες που έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με το πως η κινεζική κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τα δεδομένα που συγκεντρώνονται από τους χρήστες. Η αμερικανική κυβέρνηση απαγόρευσε πρόσφατα στα μέλη της να χρησιμοποιούν το TikTok στα επαγγελματικά τους τηλέφωνα, ενώ και οι αξιωματούχοι σε πολλές Πολιτείες έχουν προχωρήσει και σε ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις. Ειδικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, μάλιστα, οι έρευνες των Αρχών για τα δεδομένα που καταγράφει και επεξεργάζεται το TikTok για τους πολίτες της ηπείρου μας, έχουν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*