Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Καμπάνα σχεδόν €2 δισ. από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Apple για τις πολιτικές του App Store

*
H Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ένα "δωράκι" για την Apple, μια καμπάνα χρηματικού ύψους €1,84 δισ. Αυτό αφορά θέματα αντιμονοπωλιακής πολιτικής και μάλιστα η Ε.Ε. σημειώνει πως η αμερικανική εταιρείας δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύει σε υπηρεσίες μουσικής να διαφημίζουν φτηνότερα συνδρομητικά πακέτα, έξω από το App Store.

Σε δελτίο τύπου της Κομισιόν αναφέρεται πως η σχετική έρευνα αποκάλυψε ότι, "Η Apple απαγορεύει στους developers εφαρμογών music streaming να ενημερώνουν πλήρως τους χρήστες του iOS σχετικά με εναλλακτικές και πιο φτηνές συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής, εκτός του app”, όπως επίσης δεν επιτρέπει στους πάροχους των εφαρμογών να κοινοποιούν οδηγίες για το πως μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί αυτές τις προσφορές.


"Επί μια δεκαετία, η Apple έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά για τη διανομή εφαρμογών music streaming μέσω του App Store", δήλωσε η Margrethe Vestager, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού. "Το έκαναν με το να μην επιτρέπουν στους developers να ενημερώνουν τους καταναλωτές για εναλλακτικές, φθηνότερες υπηρεσίες μουσικής που είναι διαθέσιμες εκτός του οικοσυστήματος της Apple. Αυτό είναι παράνομο σύμφωνα με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ, επομένως σήμερα επιβάλαμε πρόστιμο στην Apple άνω των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ".

Η Κομισιόν είπε ότι έλαβε υπόψη "τη διάρκεια και τη σοβαρότητα της παράβασης" για τον καθορισμό του προστίμου, καθώς και τον συνολικό κύκλο εργασιών και την κεφαλαιοποίηση της Apple, ενώ έλαβε υπόψη και τις "λανθασμένες πληροφορίες" που υπέβαλε η Apple κατά τη διοικητική διαδικασία.

Η Apple απάντησε με καυστικό τρόπο στην απόφαση, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέτυχε να "αποκαλύψει οποιαδήποτε αξιόπιστη απόδειξη", βλάβης των καταναλωτών ή αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά. Η εταιρεία λέει επίσης ότι το Spotify θέλει να "ξαναγράψει τους κανόνες του App Store" για να αποκτήσει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, ενώ δεν πληρώνει τίποτα στην Apple, παρά το γεγονός ότι η Apple ισχυρίζεται ότι το App Store ήταν ζωτικής σημασίας για την τρέχουσα κυριαρχία του Spotify στην αγορά. Η Apple λέει ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*