Η προσθήκη πολλής φλούδας μπορεί να κάνει τα προϊόντα πιο σκληρά και πιο σκούρα, πιθανώς λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Ωστόσο, η χρήση περίπου 7,5% αλευριού μπανάνας προσφέρει ισορροπία στη γεύση και υφή, ενώ τα προϊόντα διατηρούνται φρέσκα για περίπου τρεις μήνες σε θερμοκρασία δωματίου. Οι επιστήμονες προτείνουν πως οι ιδιότητες αυτές ίσως επεκταθούν και σε άλλες ζύμες, όπως ψωμιά, κέικ αλλά και ζυμαρικά. Εκτός από τη διατροφική ενίσχυση, οι φλούδες μπανάνας λειτουργούν ως φυσικοί χρωματισμοί και έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των τροφίμων. Η χρήση της φλούδας επίσης συμβάλλει στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, καθώς αποτελεί περίπου το 40% του βάρους της μπανάνας.
Πέρα από το ψήσιμο, η φλούδα μπανάνας έχει χρησιμοποιηθεί σε συνταγές κάρυ, καθώς και σε vegan δημιουργίες όπως το «μπέικον» και το «pulled pork» από φλούδα μπανάνας, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να είναι νόστιμη και ευέλικτη στη μαγειρική. Παρόμοιες ιδιότητες έχουν βρεθεί και σε άλλες φλούδες φρούτων, όπως αυτή του μάνγκο, που ενισχύουν επίσης τη γεύση και την αντιοξειδωτική αξία των προϊόντων που προστίθενται. Συνολικά, η αξιοποίηση των φλούδων φρούτων ως συστατικό τροφίμων προσφέρει μια υγιεινή, γευστική και βιώσιμη επιλογή.
Έφτασαν τα νέας γενιάς χειριστήρια DualSense με σημαντικές αλλαγές, πως θα τα ξεχωρίζετε (photos)



Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity