Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κι όμως, περίπτωση παρθενογένεσης εντοπίστηκε σε κροκόδειλο

*
Ζωολογικός κήπος στην Κόστα Ρίκα κατέγραψε την πρώτη περίπτωση κροκόδειλου που έμεινε έγκυος μόνη της, χωρίς την εμπλοκή αρσενικού. Το έμβρυο που εμφανίστηκε είναι 99,9% πανομοιότυπο γενετικά και είναι η πρώτη φορά που συναντάμε παρθενογένεση στο συγκεκριμένο είδος ζώου. Η περίπτωση αυτή καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2018, αλλά μόλις πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα, σημειώνοντας πάντως πως το έμβρυο ήταν πλήρως σχηματισμένο μεν, αλλά γεννήθηκε νεκρό και δεν εκκολάφθηκε. Οι επιστήμονες είναι σίγουροι πως πρόκειται για μια τέτοια περίπτωση, μιας και ο κροκόδειλος που το δημιούργησε εντοπίστηκε όταν ήταν δύο ετών και για όλη του τη ζωή έχει κρατηθεί μακριά από άλλους. Στο παρελθόν έχουμε εντοπίσει κάτι παρόμοιο σε άλλα είδη, όπως ψάρια και ερπετά. Ειδικοί αναφέρουν για το θέμα πως το χαρακτηριστικό αυτό μπορεί να έχει κληρονομηθεί από έναν εξελικτικό πρόγονο, οπότε και οι δεινόσαυροι μπορεί να ήταν σε θέση να αυτοαναπαραχθούν.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*