Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κινεζικό δίκτυο με πάνω από 76 χιλιάδες eShops εξαπάτησε 800 χιλιάδες πελάτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ

*
Πάνω από 800 χιλιάδες πελάτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ έπεσαν θύμα κινεζικού δικτύου ηλεκτρονικών καταστημάτων (eShops)! Τα θύματα είχαν καταχωρήσει τα στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών τους, αλλά και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σε ένα δίκτυο eShops που έχουν έδρα την Κίνα. Σύμφωνα με άρθρο των Guardian, Die Zeit και Le Monde, το κύκλωμα αυτό φαίνεται πως πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες απάτες του είδους με πάνω από 76 χιλιάδες ψεύτικα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Όσα αναφέρουν μιλούν για ένα εξελιγμένο δίκτυο απατεώνων που έχουν γνώσεις πληροφορικής και έφτιαξαν ιστοσελίδες που υπόσχονταν μεγάλες εκπτώσεις σε προϊόντα εταιρειών όπως οι Dior, Nike, Lacoste, Hugo Boss, Versace και Prada, αλλά και άλλες premium μάρκες. Μάλιστα, τα sites ήταν και πολυγλωσσικά, κάτι που έκανε ακόμη λιγότερο υποψιασμένους τους χρήστες. Τα sites αυτά φαίνεται πως τελικά δεν είχαν καμία σχέση με τις μπράντες αυτές και οι πελάτες που μίλησαν στα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι παρότι πλήρωσαν, δεν παρέλαβαν τελικά κανένα προϊόν.


Τα πρώτα από αυτά τα ψεύτικα eShops δημιουργήθηκαν το 2015 και τα τελευταία 3 χρόνια έχουν καταγραφεί πάνω από 1 εκατομμύριο παραγγελίες! Πάνω από το 1/3 των καταστημάτων αυτών έχει κλείσει, ενώ 22,5 χιλιάδες φαίνεται πως λειτουργούν ακόμη. Μέχρι σήμερα, εκτιμάται ότι πάνω από 800 χιλιάδες καταναλωτές σε Αμερική και ΗΠΑ έχουν καταχωρήσει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ πάνω από 470 χιλιάδες έχουν δώσει και τα στοιχεία των καρτών τους. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*