Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Λύθηκε ένα από τα μυστήρια για τη θεραπεία του άσθματος

*
Επιστήμονες από το CNRS, το Inserm και το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης III - Paul Sabatier ανακάλυψαν ένα από τα στοιχεία που είναι υπεύθυνα για την ενεργοποίηση της φλεγμονής αναπνευστικών αλλεργικών ασθενειών όπως το άσθμα και η αλλεργική ρινίτιδα. Αυτό το στοιχείο, μέλος της οικογένειας των αλαρμινών, αντιπροσωπεύει έναν κύριο θεραπευτικό στόχο για την ανακούφιση αλλεργικών ασθενειών.

Η φλεγμονή παίζει καθοριστικό ρόλο στις αλλεργικές ασθένειες του αναπνευστικού, όπως το άσθμα και η αλλεργική ρινίτιδα. Ενώ το πνευμονικό επιθήλιο, αυτό το στρώμα κυττάρων που σχηματίζει την εσωτερική επιφάνεια των πνευμόνων, αναγνωρίζεται ως βασικός παράγοντας στη φλεγμονή του αναπνευστικού που υποκρύπτει αυτές τις ασθένειες, οι υποκείμενοι μηχανισμοί εξακολουθούν να είναι ελάχιστα κατανοητοί.


Το στοιχείο που ανακαλύφθηκε ονομάζεται TL1A και απελευθερώνεται από τα κύτταρα του πνευμονικού επιθηλίου λίγα λεπτά μετά την έκθεση σε ένα αλλεργιογόνο τύπου μούχλας. Συνεργάζεται με μια άλλη αλαρμίνη, την ιντερλευκίνη-33, για να ειδοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα για την παρουσία ενός αλλεργιογόνου. Αυτό το διπλό σήμα συναγερμού θα διεγείρει τη δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία στη συνέχεια θα ενεργοποιήσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις υπεύθυνες για την αλλεργική φλεγμονή.

Σε λίγα χρόνια, οι θεραπείες που βασίζονται σε αντισώματα που μπλοκάρουν την αλαρμίνη TL1A θα μπορούσαν να ωφελήσουν ασθενείς που πάσχουν από σοβαρό άσθμα ή άλλες αλλεργικές ασθένειες. Σημειώνεται ότι οι πιο σοβαρές μορφές άσθματος ευθύνονται για αρκετές εκατοντάδες θανάτους κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.



Εικόνα: Wikimedia 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*