Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Με απαγόρευση και πρόστιμο απειλεί το ChatGPT η Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Ιταλίας

*
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Ιταλίας διέταξε την απαγόρευση χρήσης του AI chatbot ChatGPT, κατηγορώντας την OpenAI για "παράνομη συλλογή προσωπικών δεδομένων". Διέταξε την OpenAI να σταματήσει αμέσως τη συλλογή προσωπικών δεδομένων Ιταλών χρηστών μέχρι να τροποποιήσει τις πρακτικές της στον τομέα αυτόν.

Η GPDP, εξέδωσε δελτίο τύπου λέγοντας ότι η εταιρεία δεν έχει νόμιμη αιτιολόγηση για τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών των χρηστών. Η GPDP αναφέρει επίσης ότι η OpenAI δεν διαθέτει επίσης μηχανισμό για να εμποδίζει τους ανήλικους χρήστες να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία, γεγονός που "εκθέτει τους ανήλικους σε απολύτως ακατάλληλες απαντήσεις, σε σύγκριση με τον βαθμό ανάπτυξης και αυτογνωσίας τους".


Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιταλική υπηρεσία προστασίας δεδομένων προβαίνει σε τέτοια μέτρα κατά ενός AI chatbot. Τον Φεβρουάριο απαγόρευσε τη χρήση του chatbot Replika.ai. Η Replika έχει γίνει ευρύτερα γνωστή για τις προσωπικές σχέσεις που αναπτύσσουν ορισμένοι χρήστες με το chatbot της, με πολλούς να εκφράζουν στενοχώρια αφού η εταιρεία αφαίρεσε πρόσφατα την επιλογή για ερωτικό παιχνίδι ρόλων.

Το GPDP ενημερώνει ότι η OpenAI έχει 20 ημέρες για να κοινοποιήσει τα μέτρα που έχει λάβει για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών και ενδέχεται να της επιβληθεί πρόστιμο έως και €20 εκ.- το 4% του ετήσιου παγκόσμιου τζίρου της- σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*