Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Με εικόνα από τον παγωμένο πλανήτη Ουρανό οι εορτασμοί για της δυο χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκόπιου James Webb

*
Όσοι διαχειρίζονται το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb (JWST) έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο για να γιορτάσουν τα δυο χρόνια από την εκτόξευσή του. Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), σε συνεργασία με την Καναδική Διαστημική Υπηρεσία (CSA), δημοσίευσαν μια πρόσφατη εικόνα από τον παγωμένο πλανήτη Ουρανό. Η εικόνα, που μοιάζει με ένα λαμπερό μπλε μάρμαρο το οποίο κυματίζει σε έναν μαύρο ωκεανό, λήφθηκε με τη βοήθεια των υπέρυθρων φίλτρων του τηλεσκοπίου και καταγράφει μήκη κύματος που οι μελλοντικοί ταξιδιώτες του διαστήματος δεν θα έβλεπαν με γυμνό μάτι. Η φωτογραφία είναι σαφώς πιο "ζωντανή" σε σχέση με παρόμοιες λήψεις που πραγματοποίησε το Voyager 2 τη δεκαετία του 1980. Αυτή τη φορά παρουσιάζνται οι δακτύ, το τηλεσκόπιο Webb δίνει μια πιο ζωντανή εικόνα. Αιχμαλωτίζοντας το φως στο υπέρυθρο φάσμα, οι αισθητήρες του σκάφους αποκαλύπτουν έναν «παράξενο και δυναμικό κόσμο πάγου γεμάτο με συναρπαστικά, ατμοσφαιρικά χαρακτηριστικά», όπως τον περιέγραψε η ομάδα που χειρίστηκε το τηλεσκόπιο.



Η εικόνα του JWST δείχνει τους δακτυλίους του πλανήτη που περιβάλλουν τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένου του Zeta, του αχνούς και διάσπαρτου εσωτερικού του Ουρανού.

Στην εικόνα φαίνονται και τα 14 από τα 27 φεγγάρια του Ουρανού, τα Oberon, Titania, Umbriel, Juliet, Perdita, Rosalind, Puck, Belinda, Desdemona, Cressida, Ariel, Miranda, Bianca και Portia, τα ονόματα των οποίων είναι εμπνευσμένα από τα έργα του Σαίξπηρ.

An image of Uranus taken with the James Webb Space Telescope. It appears as a glowing blue ball with rings surrounding it. Its scattered moons are labeled amid the black space behind it. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*