Στην μελέτη συμμετείχαν περίπου 300 άτομα, που χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, οι οποίες ακολούθησαν για δεκαοκτώ μήνες διαφορετικές διατροφές: μία τυπική υγιεινή δίαιτα, μία παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιορισμένων θερμίδων και μία πράσινη μεσογειακή διατροφή. Μέσα από αναλύσεις πρωτεϊνών στο αίμα των συμμετεχόντων, οι ερευνητές εντόπισαν ότι υψηλά επίπεδα ορισμένων πρωτεϊνών συνδέονταν με επιταχυνόμενη γήρανση του εγκεφάλου. Αντίθετα, αυτοί που ακολούθησαν την πράσινη μεσογειακή διατροφή παρουσίασαν μείωση στα επίπεδα αυτών των πρωτεϊνών, γεγονός που υποδηλώνει προστατευτική δράση, πιθανώς λόγω των αντιφλεγμονωδών μορίων που περιέχονται στο πράσινο τσάι και το Mankai.
Η μελέτη αναδεικνύει τη σημασία της σύνδεσης μεταξύ διατροφής και υγείας του εγκεφάλου, προσφέροντας νέες γνώσεις για το πώς οι διατροφικές συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν τη γνωστική λειτουργία και να βοηθήσουν στην πρόληψη νευρολογικών παθήσεων όπως ο Alzheimer. Η δυναμική παρακολούθηση των βιοδεικτών στο αίμα δίνει στους επιστήμονες ένα παράθυρο για την κατανόηση της βιολογικής διαδικασίας γήρανσης του εγκεφάλου πολύ πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων.
Έφτασαν τα νέας γενιάς χειριστήρια DualSense με σημαντικές αλλαγές, πως θα τα ξεχωρίζετε (photos)



Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity