Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μελέτη του MIT κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αποψίλωση των δασών

*
Μια πρόσφατη μελέτη του MIT αποκαλύπτει ότι η μείωση των δασικών εκτάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι υπεύθυνη για το 10% των εκπομπών υδραργύρου στην ατμόσφαιρα από τον άνθρωπο. Τα ευρήματα της μελέτης τονίζουν τη σημασία δασών όπως αυτό του Αμαζονίου, που αιχμαλωτίζουν τον τοξικό υδράργυρο από την ατμόσφαιρα.

Η παγκόσμια πρόκληση της ρύπανσης από τον υδράργυρο είναι ένα επείγον περιβαλλοντικό ζήτημα. Ο υδράργυρος, ως βιοσυσσωρευτική τοξίνη, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην άγρια ζωή όσο και στην ανθρώπινη υγεία. Το γεγονός ότι η αποψίλωση των δασών συμβάλλει σημαντικά στις εκπομπές υδραργύρου υπογραμμίζει τις περίπλοκες διασυνδέσεις μεταξύ διαφόρων περιβαλλοντικών ζητημάτων. Τα δάση λειτουργούν ως ζωτικής σημασίας "παγίδες" για τον υδράργυρο, μετριάζοντας την παρουσία του στην ατμόσφαιρα και στη συνέχεια στην τροφική αλυσίδα. Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, ειδικότερα, παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης. Αν και οι προσπάθειες αναδάσωσης είναι ωφέλιμες και μπορούν να ενισχύσουν την ικανότητα των δασών να απορροφούν υδράργυρο, δεν αποτελούν αυτόνομη λύση. Τα ολοκληρωμένα μέτρα ελέγχου της ρύπανσης είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών των εκπομπών υδραργύρου. Αυτά τα μέτρα, σε συνδυασμό με τη διατήρηση των δασών και την αναδάσωση, αποτελούν μια πολύπλευρη προσέγγιση για τη διαχείριση της ρύπανσης από υδράργυρο και τη διαφύλαξη της οικολογικής και ανθρώπινης υγείας.


Η πρωτοποριακή έρευνα από τους Ari Feinberg, Noelle Selin και τους συναδέλφους τους αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στην κατανόηση της περιβαλλοντικής χημείας και του παγκόσμιου κύκλου του υδραργύρου. Χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο χημικής μεταφοράς, έχουν ρίξει φως στις επιπτώσεις της αποψίλωσης των δασών στις εκπομπές υδραργύρου, ιδιαίτερα σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Τα ευρήματά τους υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη ενσωμάτωσης των αλλαγών στη χρήσης γης, όπως η αποψίλωση των δασών, στις στρατηγικές διαχείρισης του του υδραργύρου. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη πιο ολοκληρωμένων περιβαλλοντικών πολιτικών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πολύπλευρες προκλήσεις που θέτει η ρύπανση από υδράργυρο. Η μελέτη χρησιμεύει ως έκκληση για δράση για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους περιβαλλοντικούς επιστήμονες να επανεξετάσουν τις διεθνείς συμφωνίες και να προωθήσουν μια βαθύτερη κατανόηση της περίπλοκης αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και των οικολογικών συστημάτων. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*