Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Message in a bottle στέλνει η NASA με την αποστολή Europa Clipper

*
Η αποστολή Europa Clipper της NASA στρέφει το ενδιαφέρον όσων ασχολούνται με το διάστημα στην Ευρώπη, ένα από τα φεγγάρια του Δία, που μπορεί να φιλοξενεί έναν ωκεανό κάτω από την παγωμένη του επιφάνεια. Αυτό το διαπλανητικό ταξίδι δεν στοχεύει μόνο σε επιστημονικές ανακαλύψεις. μεταφέρει επίσης ένα μήνυμα από την ανθρωπότητα σε όποιον μπορεί να το βρει.

Η NASA ανακοίνωσε ότι το ερευνητικό σκάφος Europa Clipper θα φέρει μια πλάκα με χαραγμένα περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια ονόματα που υποβλήθηκαν από το κοινό. Αυτή η πρωτοβουλία είναι μέρος της παράδοσης της διαστημικής υπηρεσίας να στέλνει εμπνευσμένα μηνύματα στο διάστημα, όπως έγινε με το Golden Record των Voyager.




Στη μία πλευρά αυτής της τριγωνικής μεταλλικής πλάκας, υπάρχει ένα χειρόγραφο της Ada Limón, της βραβευμένης ποιήτριας των ΗΠΑ, με τίτλο "In Praise of Mystery: A Poem for Europa", μαζί με ένα τσιπ σιλικόνης που περιέχει τα ονόματα. Στην άλλη πλευρά παρουσιάζεται ένα καλλιτεχνικό έργο που απεικονίζει τη σύνδεση μεταξύ Γης και Ευρώπης, με ηχογραφήσεις της λέξης "νερό" που προφέρεται σε 103 γλώσσες, μεταμορφωμένο σε οπτικά σχήματα κυματομορφής, που ακτινοβολούν γύρω από ένα σύμβολο για το νερό στην αμερικανική νοηματική γλώσσα.

Ο σχεδιασμός της πλάκας στοχεύει να απεικονίσει το μήνυμα της σύνδεσης μέσω του νερού, απαραίτητο για κάθε μορφή ζωής όπως τη γνωρίζουμε, αναδεικνύοντας έτσι τη σχέση της ανθρωπότητας με αυτόν τον ωκεάνιο κόσμο που πρόκειται να εξερευνηθεί. Ο πρωταρχικός στόχος της αποστολής Europa Clipper είναι να προσδιορίσει εάν περιοχές κάτω από την παγωμένη επιφάνεια της Ευρώπης θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή. Για να το πετύχει αυτό, θα μελετήσει το πάχος του παγωμένου φλοιού του πλανήτη, την αλληλεπίδρασή του με τον ωκεανό από κάτω, τη σύστασή και τη γεωλογία του.



Το 2030, μετά από ένα ταξίδι 2,6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, το Europa Clipper θα εισέλθει σε τροχιά γύρω από τον Δία, πραγματοποιώντας 49 κοντινές πτήσεις στην Ευρώπη. Αυτή η λεπτομερής εξερεύνηση θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τις αστροβιολογικές δυνατότητες των δυνητικά κατοικήσιμων κόσμων. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*