Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μήνυση της Scarlett Johansson κατά εφαρμογής AI που κλωνοποίησε τη φωνή της για διαφημιστικούς σκοπούς

*
Η ηθοποιός Scarlett Johansson κατέθεσε μήνυση ενάντια σε developer εφαρμογής AI, η οποία κλωνοποίησε τη φωνή της και τη χρησιμοποίησε σε διαφημιστικό, χωρίς τη συγκατάθεσή της. Το εν λόγω διαφημιστικό δημιουργήθηκε για ένα AI image editor ονόματι Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar και, όπως αναφέρει το Variety, στα 22 δευτερόλεπτα που διαρκεί, παρουσιάζει τη Johansson στα παρασκήνια των γυρισμάτων του Black Widow.

Στο κλιπ, η ηθοποιός λέει «τι γίνεται παιδιά; Είμαι η Scarlett και θέλω να έρθετε μαζί μου». Στη συνέχεια όμως το διαφημιστικό γυρίζει στην κλωνοποιημένη φωνή της, λέγοντας «δεν υπάρχει περιορισμός μόνο στα avatars. Μπορείτε να δημιουργήσετε εικόνες με κείμενα, μα και AI videos. Θεωρώ πως δεν πρέπει να το χάσετε».

Όπως σημειώνει το Variety, στο κάτω μέρος του διαφημιστικού αναφέρεται πως υπάρχουν εικόνες που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια του Lisa AI και πως το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο που περιέχει. Παρόλα αυτά, αντιπρόσωποι της Johansson επιβεβαίωσαν πως η ηθοποιός δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τους δημιουργούς της εφαρμογής AI που δημιούργησε το υλικό και πως ο δικηγόρος της, Kevin Yorn, ανέλαβε όλες τις νομικές διαδικασίες εναντίον της (εφαρμογής). 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*