Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μπάλα με αισθητήρα κίνησης και νέο σύστημα VAR στο Μουντιάλ του Κατάρ (video)

Στο FIFA World Cup 2022 θα υπάρχει ανανεωμένο σύστημα VAR (video assistant referee), το οποίο η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ονομάζει ημιαυτόματη τεχνολογία offside technology ή SAOT. Το νέο σύστημα αποτελείται από 12 κάμερες τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του γηπέδου, οι οποίες θα παρακολουθούμ την θέση της μπαλας και των παικτών. Μάλιστα για κάθε ποδοσφαιριστή θα υπάρχουν 29 σημεία συλλογής δεδομένων στα άκρα του. Από την άλλη, η μπάλα θα διαθέτει αισθητήρα κίνησης, που θα προσφέρει δεδομένα σε ζωντανή ροή για τη θέση του παίκτη την ώρα που την κλωτσάει.

Η FIFA θεωρεί ότι το SOAT θα βοηθήσει στην ταχύτερη λήψη αποφάσεων. Επιπλέον, σύμφωνα με το ESPN, μέσος χρόνος που απαιτείται για να παρθεί μαι απόφαση για offside ή όχι, θα μειωθεί από τα 70 στα 25 δευτερόλεπτα. Με το VAR απαιτείται ο σχεδιασμός γραμμών με το χέρι και ο υπολογισμός του σημείου που κλωτσήθηκε η μπάλα. Με το SOAT οι διαδικασίες αυτές θα αυτοματοποιηθούν. Μετά τη λήψη κάθε από φασης, θα παρουσιάζεται μέσω των οθονών του σταδίου ένα 3D animation που θα τεκμηριώνει το αν πρόκειται για offside ή όχι.


Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό video.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*