Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

NASA: Επιτυχημένη η πρώτη απόστολή video από το διάστημα μέσω laser

Με επιτυχία στέφτηκε η προσπάθεια της NASA να κάνει επίδειξη των δυνατοτήτων επικοινωνίας μέσω laser. Η διαστημική υπηρεσία μετέδωσε ένα video εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας σε απόσταση 19 εκατομμυρίων μιλίων, από το διαστημόπλοιό Psyche στη Γη. Είναι η πρώτη φορά που ένα video UHD στέλνεται από τα βάθη του διαστήματος με τη συγκεκριμένη τεχνολογία. To clip έχει διάρκεια 15 δευτερόλεπτα και παρουσιάζει μια πορτοκαλί γάτα που ονομάζεται Taters να κυνηγάει μια κουκκίδα από laser.

To video στάλθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2023, με ταχύτητα 267Mbps. Μέσα σε 101 δευτερόλεπτα καλύφθηκε μια απόσταση που είναι 80 φορές όσο αυτή της Γης από τη Σελήνη.


"Παρά τη μετάδοση από εκατομμύρια μίλια μακριά, ήταν δυνατή η αποστολή του video πιο γρήγορα από τις περισσότερες ευρυζωνικές συνδέσεις διαδικτύου», δήλωσε ο Ryan Rogalin, υπεύθυνος των ηλεκτρονικών συστημάτων, υπάλληλος του Jet Propulsion Lab της NASA. "Στην πραγματικότητα, μετά τη λήψη του video στο Palomar, στάλθηκε στην JPL μέσω Internet και αυτή η σύνδεση ήταν πιο αργή από το σήμα που ερχόταν από τα βάθη του διαστήματος".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*