Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα εντυπωσιακή εικόνα από τα Pillars of Creation κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb

*
Η NASA δημοσίευσε μια ακόμα εικόνα που τράβηξε το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb από τα Pillars of Creation. Η υπηρεσία αναφέρει ότι αυτή προσφέρει μια νέα οπτική για την περιοχή, με το επίκεντρο να βρίσκεται στα αέρια και τη σκόνη. Έτσι, οι επιστήμονες θα μπορέσουν να σχηματίσουν καλύτερη άποψη για την κίνηση της σκόνης και θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα τρισδιάσατο περιβάλλον για τα Pillars of Creation. Ως αποτέλεσμα, θα κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούντται τα αστέρια.

Τα Pillars of Creation βρίσκονται στο Eagle Nebula, περίπου 6.500 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Για να αποκτήσετε εικόνα σχετικά με το μέγεθός τους, απλά ρίξτε μια ματιά στο φωτεινό, κόκκινο άστρο που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του pillar που βρίσκεται στην κορυφή. Η NASA αναφέρει ότι το άστρο και η σκόνη που το περιτριγυρίζουν έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από το ηλιακό μας σύστημα.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*