Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα θεωρία προσπαθεί να εξηγήσει το γιατί οι εξωγήινοι αποφεύγουν τον πλανήτη μας

*
To 1950, ο βραβευμένος με Nobel φυσικός, Enrico Fermi έθεσε ένα ερώτημα που ταλανίζει ακόμα και σήμερα τους αστρονόμους.

"Που βρίσκονται όλοι;". Το ερώτημα έχει μείνει γνωστό ως το παράδοξο του Fermi.


H θεωρία αναφέρει ότι υπάρχει μια αντίθεση ανάμεσα στην προφανή απουσία των εξωγήινων και την πιθανότητα να υπάρχουν.

Οι υποστηρικές τονίζουν ότι το σύμπαν είναι τρεις φορές παλαιότερο από το ηλιακό μας σύστημα και περιέχει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο τρισεκατομμύρια αστέρια. Αν οι άνθρωποι κατόρθωσαν να φτάσουν στο φεγγάρι, γιατί οι ευφυείς εξωγήινοι δεν μας έχουν επισκεφτεί;

Μια ομάδα αστροβιολόγων πρότεινε μια απάντηση: οι εξωγήινοι πολιτισμοί είαι τόσο εξελιγμένοι και μεγάλοι σε μέγεθος, που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα διαστρικά ταξίδια.

Ο Dr Michael Wong του Carnegie Institution for Science και ο Dr Stuart Bartlett του California Institute of Technology, περιγράφουν την κρίση αυτή ως ασυμπτωματικό κορεσμό.



Οι κοινωνίες φτάνουν σε ένα σημείο όπου οι ανάγκες για ενέργεια είναι πολύ περισσότερες από αυτές που είναι δυνατό να καλυφθούν. Τότε έρχονται αντιμέτωπες με μια επιλογή.

"Οι πολιτισμοί είτε θα καταρρεύσουν λόγω κορεσμού ή θα ανακατευθυνθούν προς την ομοιόσταση, μια κατάσταση όπου η κοσμική επέκταση δεν αποτελεί πλέον στόχο, οπότε είναι πλέον δύσκολο να εντοπίσουν τι υπάρχει μακριά τους".

Οι κοινωνίες μπορούν να ανακατευθύνουν αυτή την καταστροφή, μέσω της τεχνολογικής επανεκκίνησης, όμως κάτι τέτοιο απλά καθυστερεί το αναπόφευκτο.

Οι εξωγήινοι πολιτισμοί που βρίσκονται κοντά στον κορεσμό, είναι αρκετά εύκολο να εντοπιστούν.

"Θα τροποποιούσαν το περιβάλλον τους και θα σπαταλούσαν ενέργεια με μη βιώσιμο τρόπο, δημιουργώντας διακυμάνσεις στην πλανητική κλίμακα, που θα μετέτρεπαν τα σήματα που εκπέμπουν σε θόρυβο".

Οι Wong και Bartlett παραδέχονται ότι η υπόθεσή τους έχει ένα σημαντικό κενό: δεν υπάρχουν αποδείξεις για να την υποστηρίξουν.

Η θεωρεία βασίζεται σε κανόνες που ισχύουν στη Γη και ίσως δεν ισχύουν για άλλους πλανήτες.

Ίσως το πρώτο βήμα του ασυμπτωματικού κορεσμού να είναι ο άνθρωπος.

Πηγή: The Next Web 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • LORDSNAKE
    • Αν όντως υπάρχουν εξωγήινοι εκεί έξω, καλά κάνουν και μας αποφεύγουν. Το απύθμενο επίπεδο μαλακίας εγκεφάλου που έχει το ανθρώπινο είδος, είναι τόσο επικίνδυνο που μπορεί να τους σκοτώσει ακόμα και με μια απλή οπτική επαφη.
      Και αυτό αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση, αν ρίξεις μια ματιά στο πως διαχειριζόμαστε τον πλανήτη μας, και ότι έχει ζωή πάνω του!!

      Και όχι δεν το πάω σε οικολογικά θέματα, αλλά κάπως σε πιο βαθιά ζητήματα. Του τύπου.....απομακρύνετε όσο είναι καιρός τα κόκκινα κουμπιά, από τα χέρια τον εγκεφαλικά ανάπηρων που παίρνουν αποφάσεις χωρίς να ξέρουν γιατί το κάνουν πραγματικά!!

*