Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νεαρή γυναίκα "συνομίλησε" με τη νεκρή μητέρα της μέσω AI

*
Μια γυναίκα συνομίλησε με τη νεκρή μητέρα της χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να απαλλαγεί από τη θλίψη της. Η Sirine Malas χωρίστηκε από τη μητέρα της Najah αφού έφυγε από τη Συρία. Η Sirine γέννησε την κόρη της Ischtar στο Βερολίνο της Γερμανίας και ήθελε η μητέρα της να γνωρίσει το κοριτσάκι της. Ωστόσο, ο Najah πέθανε απροσδόκητα από νεφρική ανεπάρκεια το 2018.

Η θλίψη της απώλειας της μητέρας της ήταν αφόρητη για τη Sirine. Ήθελε μια τελευταία ευκαιρία να μιλήσει μαζί της για να απελευθερώσει τα συσσωρευμένα συναισθήματά της.


"Ήθελα πραγματικά να γνωρίσει την κόρη μου και ήθελα να κάνω αυτή την τελευταία επανένωση", είπε η Sirine σύμφωνα με το Sky News.

Woman 'talks' to dead mom with the help of AI

Έτσι λοιπόν η Shrine στράφηκε στο Project December, ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, οι δημιουργοί του οποίου υποστηρίζουν ότι προσομοιώνουν τους νεκρούς.

Όσοι θέλουν να έχουν αυτή την εμπειρία πρέπει να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική φόρμα και να δώσουν κάποιες λεπτομέρειες για το άτομο που έχασαν. Τα δεδομένα τροφοδοτούνται σε ένα AI chatbot και υπάρχει χρεώση $10 για μια ώρα κουβέντας.

Η Sirine είπε ότι η συνομιλία με το chatbot ήταν "απόκοσμη", αλλά ορισμένες στιγμές της ήταν "πολύ αληθινές". Επίσης η τεχνητή νοημοσύνη έδωσε απαντήσεις που οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούσε να είχε πει.

Woman 'chats' with dead mom using AI

Το chatbot AI αναφέρθηκε στη Sirine με το υποκοριστικό της, το οποίο είχε αναφέρει στην ηλεκτρονική φόρμα.

"Είμαι λίγο πνευματικός άνθρωπος και ένιωσα ότι αυτό είναι ένα μέσο", συμπλήρωσε η Sirine.

Ο Jason Rohrer, ο δημιουργός του Project December, είπε ότι το bot βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την ξαφνική απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Τους βοηθά να προχωρήσουν στη ζωή. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*