Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέοι αυστηροί κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έξι μεγαθήρια της τεχνολογίας

*
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε τους έξι τεχνολογικούς γίγαντες που θα πρέπει να συμμορφωθούν με μια σειρά από νέους κανονισμούς. Οι κανονισμοί αυτοί έρχονται από το Digital Markets Act (DMA) της Ε.Ε. και αφορούν τις Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta και Microsoft. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις αναφέρει ως τεχνολογικούς “gatekeepers”, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια σχετικά με τα έσοδα, την αξία και τη βάση των χρηστών τους. Ύστερα από την αξιολόγηση όλων των μεγάλων ονομάτων του χώρου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άφησε εκτός της Samsung.

Όπως πλέον ορίζει το DMA, οι “gatekeepers” δεν θα πρέπει να ευνοούν τις δικές τους υπηρεσίες, κλειδώνοντας τους χρήστες σε ένα και μόνο οικοσύστημα. Όλοι τους θα πρέπει να επιτρέψουν σε υπηρεσίες τρίτων να συνεργάζονται με τις δικές τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπληρώνει ότι οι “gatekeepers” έχουν την υποχρέωση να προσφέρουν μια δίοδο μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών, σε σχέση με τις βασικές πλατφόρμες ψηφιακών υπηρεσιών. Οι βασικές πλατφόρμες ψηφιακών υπηρεσιών που επισημάνθηκαν από την Επιτροπή, είναι οι εξής:


- Alphabet: Google ads, Google Search, Android, YouTube, Chrome, Google Maps, Google Play και Google Shopping
- Amazon: Amazon Marketplace και Amazon ads
- Apple: iOS, App Store και Safari
- ByteDance: TikTok
- Meta: Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger, Meta Marketplace και Meta ads
- Microsoft: LinkedIn και Windows

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*