Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο άνθρωπος που έλαβε το πρώτο εμφύτευμα εγκεφαλου της Neuralink του Elon Musk παίζει σκάκι σε PC με τη σκέψη του (video)

*
Πριν μερικές ημέρες, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι ο πρώτος άνθρωπος ασθενής έλαβε εγκεφαλικό εμφύτευμα της Neuralink ως μέρος της πρώτης κλινικής δοκιμής της εταιρείας. Τώρα, η εταιρεία δημοσίευσε μια σύντομη παρουσίαση του interface εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI) σε δράση. Το εμφύτευμα τοποθετήθηκε στον 29χρονο Nolan Arbaugh, ο οποίος είπε ότι ήταν παράλυτος από τον λαιμό και κάτω μετά από ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια κατάδυσης πριν από οκτώ χρόνια. Ο Arbaugh εξηγεί ότι η χειρουργική επέμβαση ήταν κάτι παραπάνω από εύκολη και μετά τη λήψη του εμφυτεύματος έπρεπε να μάθει πώς να διαφοροποιεί την κίνηση που έχει στο μυαλό του από την προσπάθεια κίνησης, προκειμένου να μάθει να ελέγχει έναν cursor σε μια οθόνη.

"Πολλά από αυτά με τα οποία ξεκινήσαμε είχαν να κάνουν με την προσπάθεια να μετακινηθούμε. Προσπαθούσα να μετακινήσω, ας πούμε, το δεξί μου χέρι αριστερά, δεξιά μπροστά, πίσω. Και από εκεί, νομίζω ότι έγινε διαισθητικό για μένα να αρχίσω να φαντάζομαι τον κέρσορα να κινείται".


Στο video, οπού μετέχει επίσης ένας μηχανικός του ο Arbaugh επιδεικνύει το BCI μετακινώντας τον κέρσορα γύρω από την οθόνη ενός φορητού υπολογιστή και θέτει σε παύση ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής στην οθόνη. Είπε ότι το εμφύτευμα του επέτρεψε να παίξει σκάκι και το Civilization VI. Σημείωσε ότι έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν άλλες βοηθητικές συσκευές, όπως στόμια, αλλά ότι το εμφύτευμα Neuralink έχει κάνει δυνατές μεγαλύτερες περιόδους παιχνιδιού, καθώς και διαδικτυακό παιχνίδι. Είπε ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει για περίπου οκτώ ώρες πριν χρειαστεί να επαναφορτιστεί το εμφύτευμα.

Ο Arbaugh συμπλήρώνει ότι η εμπειρία του με το εμφύτευμα εγκεφάλου ήταν μέχρι στιγμής θετική, παρά ορισμένα αρχικά προβλήματα. "Δεν είναι τέλειο, θα έλεγα ότι αντιμετωπίσαμε κάποια θέματα. Δεν θέλω οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι αυτό είναι το τέλος του ταξιδιού. Υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει, αλλά έχει ήδη αλλάξει τη ζωή μου".
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*