Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι κάτοχοι iPhone στην Ε.Ε. δεν μπορούν να "τρέχουν" web apps απευθείας από το homescreen της συσκευής

*
Φαίνεται ότι η Apple απενεργοποιεί τη δυνατότητα οι χρήστες iPhone στην Ευρωπαϊκή Ένωση να χρησιμοποιούν web apps απευθείας από το homescreen της συσκευής τους. Η υποστήριξη για progressive web apps φαινόταν να μην δουλεύει στις δυο πρώτες betas του iOS 17.4, όμως ο developer Maximiliano Firtman έγραψε στο X, ότι το ίδιο ισχύει και στην τρίτη δοκιμαστική έκδοση και αυτή τη φορά είναι φανερό πως έχει απενεργοποιηθεί επίτηδες. Πλέον, αντί να ανοίγουν σε πλήρες παράθυρο, τα web apps ανοίγουν στον web browser των χρηστών και έτσι μοιάζουν περισσότερο με shortcuts. Όταν ο χρήστης επιλέγει να τρέξει ένα web app για πρώτη φορά, εμφανίζεται ένα παράθυρο που ρωτάει αν επιθυμεί το άνοιγμα της εφαρμογής στον default web browser. Όταν ανοίξει το app, η γραμμή διευθύνσεων του browser και οι γραμμή εργαλείων παραμένουν στο κάτω μέρος της εφαρμογής, ενώ αυτή χρησιμοποιείται.

Όπως σημειώνει το MacRumors, τα web apps που ανοίγουν στο Safari δεν προσφέρουν πια ειδοποιήσεις ή αποθηκευση σε τοπικό επίπεδο για μεγάλο διάστημα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα απώλεια δεδομένων των χρηστών και προβλήματα με τις ειδοποιήσεις στις εφαρμογές που έχουν εγκατεστημένες.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*