Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι Πάπυροι της Νεκράς Θάλασσας ίσως είναι παλαιότεροι από όσο πιστεύεται

*
Νέα δεδομένα έχουν προκύψει σχετικά με τους Παπύρους της Νεκράς Θάλασσας, τα οποία υποδηλώνουν ότι ενδέχεται να είναι παλαιότερα από ό,τι πιστευόταν μέχρι τώρα.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι χρονολόγησης βασίζονταν στην παλαιογραφία (ανάλυση γραφικού χαρακτήρα), η οποία είναι υποκειμενική. Λίγοι πάπυροι φέρουν ημερομηνίες. Τώρα, οι επιστήμονες συνδύασαν τη χρονολόγηση με ραδιενεργό άνθρακα με την ανάλυση γραφικού χαρακτήρα με τεχνητή νοημοσύνη, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Enoch,


Πολλές περγαμηνές φαίνονται παλαιότερες από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει την κατανόησή μας για τα αρχαία εβραϊκά στυλ γραφής. Τα ευρήματα αυτά έχουν μεγάλη ιστορική σημασία, καθώς αμφισβητούν προηγούμενες υποθέσεις σχετικά με το πότε εμφανίστηκαν τα στυλ γραφής Hasmonean και Herodian.

Δύο πάπυροι μπορεί να είναι τα παλαιότερα γνωστά αποσπάσματα της Βιβλίου του Δανιήλ, που χρονολογούνται στην υποτιθέμενη εποχή συγγραφής του (160 π.Χ.). Μάλιστα, το Εκκλησιαστής μπορεί να γράφτηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. και όχι από τον βασιλιά Σολομώντα τον 10ο αιώνα π.Χ.

Η μέθοδος του Enoch θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μελέτη άλλων ιστορικών χειρογράφων με αβέβαιη χρονολόγηση και να αλλάξει τα όσα ως τώρα γνωρίζαμε για τη θρησκευτική ιστορία.

Ανακαλύφθηκε ολόκληρος κόσμος κάτω από την Ανταρκτική

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*