Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι τρεις θεωρίες συνομωσίας για την πτήση MH370 της Malaisia Airlines που καλύπτει το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix

*
Έχουν περάσει ακριβώς εννέα χρόνια από την ημέρα που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς η πτήση MH370 της Malaysia Airlines. Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από μερικές ημέρες, το ντοκιμαντέρ του Netflix, MH370: The Plane That Disappeared θα προσπαθήσει να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας που εμπλέκει 227 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος.

Η βασικές θεωρίες που εξετάζονται είναι τρεις. Η πρώτη εμπλέκει τον πιλότο, Zaharie Ahmad Shah. Σε προσομοιωτή πτήσης που είχε στο σπίτι του βρέθηκε το ενοχοποιητικό στοιχείο ότι σκόπευε να αυτοκτονήσει και να πάρει μαζί του και άλλους, ρίχοντας το αεροπλάνο στον Ινδικό Ωκεανό. Λέγεται ότι ο Shah είχε πραγματοποιήσει την προσομοίωση έναν μήνα πριν τη μοιραία πτήση. Πάντως, ο ερευνητής Mike Exner δεν θεωρεί ότι τα δεδομένα το προσομοιωτή αποδεικνύουν κάτι και δεν είναι ολόκληρος ο γρίφος αλλά μόνο ένα κομμάτι αυτού.


Πάμε στη δεύτερη θεωρία που έχει να κάνει με αεροπειρατεία. Λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση, η πτήση 17 της Malaysia Airlines, πάλι ένα Boieng 777, καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος πάνω από την Ουκρανία την ίδια στιγμή που η Ρωσία εισέβαλε στην Κριμαία.

Ελέγχοντας τα αρχεία καταγραφής των πτήσεων, ο Wise παρατήρησε ότι στο MH370 επέβαιναν τρεις Ρώσοι επιβάτες — όλοι τους κάθονταν κοντά σε μια ηλεκτρική καταπακτή. Θεώρησε ότι δύο από τους τρία δημιούργησαν αντιπερισπασμό, ενώ ο άλλος μπήκε λαθραία κάτω από το κατάστρωμα για να ελέγξει εξ αποστάσεως την πτήση του αεροπλάνου. Αντί να το σταλεί νότια, ο Wise θεωρεί ότι μεταφέρθηκε στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία του Καζακστάν. Όμως η υπόθεση αυτή απορρίφθηκε πολύ γρήγορα.

Η τρίτη και τελευταία θεωρία αναφέρει ότι ο αμερικανικός στρατός, ο οποίος έκανε την εποχή εκείνη εκπαιδευτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, είχε καταρρίψει το MH370 στο σημείο που έχασε την επαφή του με το ραντάρ μεταξύ του εναέριου χώρου της Μαλαισίας και του Βιετνάμ.

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος Florence de Changy παρατήρησε ότι το φορτίο που μεταφερόταν- και παραδόθηκε "υπό συνοδεία"- από το MH370 περιελάμβανε 2,5 τόνους ηλεκτρονικών συσκευών, που δεν είχαν σαρωθεί πριν από τη φόρτωση.

"Είναι γνωστό ότι η Κίνα επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει πρόσβαση σε αμερικανική τεχνολογία επιτήρησης", λέει ο η de Changy. "Αυτό θα μπορούσε να είναι στο επίκεντρο αυτού που συνέβη με το MH370".

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεταν στο σημείο δύο αεροπλάνα εμπλοκής ραντάρ εφοδιασμένα με ένα Σύστημα Αερομεταφερόμενης Προειδοποίησης & Ελέγχου (AWAC) τη νύχτα που απογειώθηκε η πτήση MH370. Η De Changy θεωρεί ότι χρησιμοποιήθηκαν για να χτυπηθεί το αεροπλάνο ηλεκτρονικά από τα ραντάρ και έδωσε εντολή στον πιλότο να το προσγειώσει.

Όταν αυτός αποφάσισε να διατηρήσει την πτήση στην πορεία της οι Η.Π.Α. χτύπησαν το αεροπλάνο τη στιγμή που βρισκόταν στον αέρα, συμπληρώνει η De Changy, δίχως να υπάρχει βάση ούτε για τη δική της θεωρία.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*