Δεν πρόκειται για πλήρη όρθια στάση, αλλά για ένα είδος «σέλας» με επένδυση, όπου ο επιβάτης στηρίζεται σε γωνία και δεν κάθεται κανονικά. Η κατασκευή περιλαμβάνει κάθετους στύλους που συνδέουν κάθε σειρά με το πάτωμα και την οροφή του αεροσκάφους, ενώ το συνολικό βάρος της θέσης είναι κατά 50% μικρότερο από αυτό μιας τυπικής οικονομικής θέσης.
Στόχος αυτού του πλάνου είναι η αύξηση της χωρητικότητας του αεροσκάφους έως και 20%, η δυνατότητα για εξαιρετικά χαμηλά εισιτήρια, ακόμα και από £1 για σύντομες διαδρομές, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Ryanair, Michael O’Leary και η μείωση του κόστους συντήρησης και της κατανάλωσης καυσίμων λόγω του μικρότερου βάρους.

Η εφαρμογή του πλάνου προορίζεται αποκλειστικά για πτήσεις μικρής διάρκειας, έως δύο ώρες. Η πρόταση αυτή έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Πολλοί επιβάτες εκφράζουν ανησυχίες για την άνεση και την ασφάλεια, ειδικά σε περίπτωση αναταράξεων ή έκτακτης ανάγκης. Στα κοινωνικά δίκτυα, αρκετοί χαρακτήρισαν την ιδέα «εξευτελιστική» και «επικίνδυνη», ενώ άλλοι τη θεωρούν αποδεκτή λύση για φθηνότερα ταξίδια μικρής διάρκειας.
Παρά το ενδιαφέρον από αεροπορικές όπως η Ryanair, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η υιοθέτηση του Skyrider 2.0 από κάποια εταιρεία. Το σχέδιο βρίσκεται υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών ασφαλείας και, αν όλα κυλήσουν ομαλά, οι «όρθιες» πτήσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα στο 2026, φέρνοντας μια νέα εποχή στα ταξίδια χαμηλού κόστους — με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την άνεση και την εμπειρία των επιβατών.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity