Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πρώιμη διάγνωση της κατάθλιψης με τεχνητή νοημοσύνη υπόσχεται νέα εφαρμογή

*
Η κατάθλιψη είναι μια από τις "ασθένειες" τη σύγχρονης εποχής και παρόλο που δεν μπορεί να την αποτρέψει ή να τη θεραπεύσει, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της, πριν καν εκδηλωθεί. Το, μάλλον αισιόδοξο αυτό μήνυμα έρχαταο από το Πανεπιστημίου Dartmouth, μια ερευνητική ομάδα του οποίου ανέπτυξη την πρώτη εφαρμογή για φορητές συσκευές, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη σε συνδυασμό με λογισμικό επεξεργασίας της εικόνας του προσώπου για την αξιόπιστη ανίχνευση της εμφάνισης της κατάθλιψης πριν καν το συνειδητοποιήσει ο χρήστης.

Η εφαρμογή MoodCapture, όπως ονομάζετα, χρησιμοποιεί τη μπροστά κάμερα της συσκευής για να καταγράχει τις εκφράσεις του προσώπου και το περιβάλλον του χρήστη και στη συνέχεια εξιολογεί τις εικόνες για τον εντοπισμό κλινικών ενδείξεων που σχετίζονται με την κατάθλιψη. Στη μελέτη συμμετείχαν 177 άνθρωποι που διαγνώστηκαν με σημαντική διαταραχή λόγω κατάθλιψης και η εφαρμογή έκανε σωστή πρώιμη διάγνωση στο 75% των περιπτώσεων.


Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι η εφαρμογή θα γίνει ευρέως διαθέσιμη μέσα στην επόμενη πενταετία, αφού πρώτα έχει υπάρξει επιπλέον πρόοδος.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή λειτουργεί παρασκηνιακά επί 90 ημέρες πριν γίνει η διάγνωση και οι εικόνες καταγράφονται σε ανύποπτες στιγμές. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*