Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πρόστιμο εκατοντάδων εκατομμυρίων από την Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας στη Meta

*
Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας επέβαλε στη Meta πρόστιμο €265 εκ. τιμωρώντας την έτσι για τη διαρροή δεδομένων τον Απρίλιο του 2021, που αποκάλυψε πληροφορίες για περισσότερους από 533 εκ. χρήστες. Η έρευνα ξεκίνησε λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της διαρροής και περιλάμβανε ελέγχους για το εάν το Facebook συμμορφώθηκε με τους νόμους του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της Ευρώπης (GDPR).

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν δημοσιεύτηκαν σε ένα διαδικτυακό hacking φόρουμ και περιλάμβαναν τα πλήρη ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου, τοποθεσίες και ημερομηνίες γέννησης των χρηστών του Facebook από το 2018 έως το 2019. Τότε, εκπρόσωπος της εταιρίας είχε δηλώσει ότι η διαρροή οφείλεται σε κενό ασφαλείας που είχε διορθωθεί το 2019.


Αυτό είναι το τρίτο πρόστιμο που επιβάλει η DPC στη Meta το 2022. Το πρώτο ήταν τον Μάρτιο, ύψους $18,6 εκ. για πλημελή τήρηση αρχείων σε σχέση με μια σειρά από παραβιάσεις δεδομένων το 2018 που εξέθεσαν τις πληροφορίες έως και 30 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook. Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή επέβαλε επίσης στη Meta πρόστιμο $402 εκ. τον Σεπτέμβριο, μετά από έρευνα σχετικά με τον χειρισμό δεδομένων των εφήβων χρηστών του Instagram.

Επιπλέον, υπάρχει και ένα πρόστιμο ύψους $267 εκ. που επιβλήθηκε στο WhatsApp το 2021, για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί του απορρήτου των δεδομένων.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*