Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία βοήθησε μικρή Βρετανίδα να βρει την ακοή της

*
Ένα μικρό κορίτσι από τη Βρετανία που έλαβε μια νέα πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία, είχε την τύχη να ακούσει για πρώτη φορά τους ήχους του κόσμου. Η Opal Sandy, ηλικίας 18 μηνών, γεννήθηκε εντελώς κωφή λόγω της πάθησης της ακουστικής νευροπάθειας, η οποία προκαλείται από τη διακοπή των νευρικών ερεθισμάτων που ταξιδεύουν από το εσωτερικό αυτί στον εγκέφαλο.

Τώρα, χάρη σε μια γονιδιακή θεραπεία η ακοή της Opal είναι σχεδόν φυσιολογική – και θα μπορούσε ακόμη και να βελτιωθεί περαιτέρω. Το κοριτσάκι από το Oxfordshire, νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Addenbrooke, το οποίο αποτελεί μέρος του Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust.


Ο καθηγητής Manohar Bance, ωτοχειρουργός στο Trust και επικεφαλής ερευνητής για τη δοκιμή, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ότι τα αποτελέσματα ήταν «καλύτερα από ό,τι ήλπιζα ή περίμενα» και μπορεί να υποδεικνύουν μια θεραπεία για ασθενείς με αυτό το είδος κώφωσης.

Είπε: «Έχουμε αποτελέσματα από το [Opal] που είναι πολύ θεαματικά – τόσο κοντά στην κανονική αποκατάσταση της ακοής. Ελπίζουμε λοιπόν ότι θα μπορούσε να είναι μια πιθανή θεραπεία». 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*