Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ρεπορτάζ για έρευνα σεξουαλικής παρενόχλησης μέσα στην ΕΑ, γνωστά τα ονόματα των υπόπτων

*
Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που διαβάζουμε και ακούμε για σεξουαλική παρενόχληση σε χώρο εργασίας στη βιομηχανία των videogames. Αυτή την φορά, ήρθε η σειρά της ΕΑ να μπει στην λίστα των κακώς κειμένων και μάλιστα, με  ύποπτους να είναι senior developers της εταιρείας. Πρώην developer του Call of Duty, που πλέον είναι ιδιοκτήτης του studio Midnight Society, ονόματι Robert Bowling, δήλωσε πως γνωρίζει ανθρώπους μέσα στην EA, που συμπεριφέρθηκαν ανάρμοστα προς γυναίκες συναδέλφους.

Μάλιστα, τους ανέφερε με το όνομά τους. Σύμφωνα με τον Bowling, τους τελευταίους δυόμιση μήνες, η ΕΑ έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για σεξουαλικώς ανάρμοστη συμπεριφορά του διευθύνοντα προγραμματιστή του Plants vs. Zombies, Jordan Adams καθώς και για τον διευθυντή συνεργασιών της EAX, Matthew Angeleri. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Jordan Adams κάλεσε με βίντεο γυναίκες συναδέλφους ενώ πραγματοποιούσε άσεμνες πράξεις στον εαυτό του.


Ο ίδιος μάλιστα, έστελνε και πορνογραφικό υλικό σε γυναίκες συναδέλφους, ενώ τις έκανε και αναφορά σε συζητήσεις που είχαν στο Slack με άλλους  υπαλλήλους της ΕΑ. Ο Matthew Angeleri, από την άλλη, προσκάλεσε γυναίκες συναδέλφους να μείνουν στο σπίτι του μαζί με την γυναίκα του, κατά την επίσκεψή τους στο Las Vegas. Ενώ αυτό σε πρώτη φάση ακούγεται σαν καλή πράξη, ο Angeleri παρενόχλησε σεξουαλικά τις καλεσμένες του, όπου υπάρχει επίσης βίντεο με τον ίδιο να… κάνει πράγματα στον εαυτό του.

Μάλιστα, ο Bowling είναι ο σύντροφος ενός από τα θύματα, ενώ υπάρχει και μάρτυρας που δηλώνει πως έχει φωτογραφία με τα γεννητικά του όργανα στο iPad της. Σύμφωνα με την ΕΑ πάντα, δεν υπάρχει κάποια άρνηση πως πράγματι αυτά τα γεγονότα έλαβαν χώρα. Παρόλα αυτά, η στάση της εταιρείας είναι πως αυτές οι πράξεις συνέβησαν εκτός γραφείων της, ενώ συμπεριλάμβαναν ενήλικες που συναίνεσαν. Εφόσον οι υποτιθέμενοι κατηγορούμενοι δεν επανέλαβαν κάτι μετά την έναρξη της έρευνας, αυτή θεωρείται κλειστή πλέον. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*